Airbus câștigă semnificativ mai mult

În ciuda problemelor legate de motor și livrare, pentru Airbus afacerile au mers mai bine în al treilea trimestru, peste așteptările analiștilor. Vânzările au crescut cu două procente. Incertitudinea provocată de acuzațiile de corupție este însă îngrijorătoare.

Airbus a câștigat ceva mai mult în al treilea trimestru, datorită creșterii vânzărilor. Acestea s-au majorat cu două procente pentru un total de 14,2 miliarde de euro, după cum anunță Airbus la Toulouse. Profitul operațional ajustat în fața efectelor speciale. Motivul pentru declin este reprezentat de întârzierile din livrarea avioanelor. Profitul rezultat după tragerea liniei a fost de șapte ori mai mare decât cel din anul precedent, pentru că pe vremea aceea compania a fost afectată de evenimente extraordinare.

Concernul aviatic și de apărare a confirmat obiectivul de a livra în acest an cu 700 de aeronave civile mai mult. În cazul A320neo, cu toate acestea, obiectivul de a livra 200 de aparate de zbor către clienți va fi ratat, ne avertizează reprezentanții companiei. Cauza este reprezentată de dificultățile în aprovizionare înregistrate de unitățile United Technologies. Acest lucru nu este cu totul surprinzător: Airbus a pus sub semnul întrebării timpul de livrare pentru peste 700 de aeronave civile, datorită unor probleme la sistemul de propulsie.

Printre altele, Airbus se confruntă cu un val de furie din partea americanilor. În cadrul cercetărilor interne au fost descoperite “nereguli” în cazul unor sesizări făcute de autoritățile americane cu privire la nerespectarea legislației privind comerțul de arme. Ar fi vorba despre influențe politice, dare de mită și abuz în serviciu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-verdient-deutlich-mehr-article20110037.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 89