Airbus depășește Boeing la comenzi

8e09921d53f848acad718a9deb9dc2d5În veșnica luptă pentru dominație dintre producătorii de aeronave, Boeing este din nou fruntaș după prezentarea situațiilor de anul trecut. Airbus are însă mai multe comenzi în desfășurare, dar este ținută în loc de lipsa de producție.
Producătorul european de aeronave, Airbus, a redus anul trecut semnificativ distanța față de concurentul său american Boeing, din punct de vedere al noilor comenzi.

Șeful Airbus, Fabrice Brégier, s-a bucurat de pe urma noilor comenzi pentru 1036 de aeronave, cu 268 mai multe decât au atras americanii. Acesta a mai spus la Paris că au atins mare parte din obiectivele lor. Boeing a produs cu toate acestea semnificativ mai multe aeronave.

Airbus a livrat 635 de aparate de zbor, cifră ce nu a mai fost atinsă niciodată în istoria companiei. La concurentul american, care și-a prezentat rezultatele săptămâna trecută, a fost vorba de 762 de avioane. Dar europenii și-au setat obiective ambițioase de extindere a producției, pentru a putea prelucra cererea foarte mare pentru vedeta familiei de avioane pentru distanțe medii, modelul A320. În acest an ar trebui să iasă din hangarele companiei peste 650 de aparate de zbor, anunță Brégier.

Airbus se poate astfel baza pe o stivă comfortabilă de comenzi. Până la sfârșitul anului europenii aveau comenzi pentru 6787 de aeronave, deci cu 401 mai multe decât cu un an înainte și în același timp un record pentru industrie.

O problemă rămâne de multă vreme nava-amiral A380 ce suferă de pe urma lipsei de cerere. Datorită numărului scăzut de comenzi noi, Airbus a redus considerabil producția aparatului de zbor cu două nivele, de la 30, la 20 de unități anual. La sfârșitul anului 2015 Airbus a reușit să înregistreze o comandă pentru trei aparate de zbor, dar a trebuit să accepte și stornarea uneia dintre ele. Deja din vară directorul de vânzări John Leahy a stabilit ca obiectiv pentru anul 2015 vânzarea a 25 de unități din modelul A380. Noua prognoză nu a fost deocamdată dezvăluită.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-ueberholt-Boeing-bei-Bestellungen-article16749006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 81 =