Airbus deschide prima fabrică din America

2015-09-14T024757Z-879586098-TM3EB9D1M2I01-RTRMADP-3-AIRBUS-GROUP-FACTORY-A321

Airbus deschide prima fabrică din America

În eterna luptă dintre marii producători de aeronave, Airbus anunță o nouă rundă. Europenii sunt gata să își asambleze aparatele în SUA. Chiar și pe această parte a Oceanului Atlantic urmează să fie create noi joburi prin deschiderea unității de producție.

Pornește un atac major pe piața de origine a marelui rival: gigantul european constructor de avioane, Airbus, atacă puternic concurentul său major Boeing prin deschiderea primei fabrici de asamblare finală din Statele Unite ale Americii. Conducerea concernului are speranțe mari de la linia de montaj pentru aparate de zbor de distanțe medii din familia A320, care este deschisă azi în statul federal american Alabama.

Dar pot europenii să zguduie într-adevăr supremația Boeing?

Airbus este acum un producător de avioane dezvoltat în mod real pe plan internațional, spune șeful Airbus responsabil de divizia de avioane comerciale, Fabrice Brégier, la inaugurarea unității. Acesta mai adaugă pentru Welt am Sonntag că speră la creșterea cotei de piață din SUA la 50% cu ajutorul noii unități de producție. În 2012 când a căzut decizia pentru mobile, cota Airbus în flotele liniilor aeriene americane era la doar 20%.

Dar prin intermediul noilor comenzi din ultimii doi ani de zile, aceasta s-a majorat la 40%, raportează Brégier. Pentru Airbus expansiunea americană cuprinde mult mai multe, în afară de a da la o parte principalul concurent Boeing.

Brégier explică faptul că este important din punct de vdere strategic ca pe lângă Europa, compania să prindă rădăcini și pe celelalte două piețe cheie, SUA și China. Airbus are la nivel mondial doar trei linii de asamblare finală pentru aparatele de zbor A320, pe lângă locațiile din Hamburg-Finkenwerder și Toulouse în anul 2008 a mai fost deschisă și unitatea din China, Tianjin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-eroeffnet-erstes-Werk-in-Amerika-article15929026.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1