Airbus despăgubește armata germană

RTX1CMKC

Ce este de făcut atunci când marfa comandată sosește prea târziu și atunci cu multe defecte? Ministrul Apărării din Germania trebuie să negocieze pentru contribuabilii germani, cât trebuie să plătească Airbus pentru dezastrul A400M. Acum sunt publicate primele detalii.

Concernul aerian Airbus trebuie să plătească o despăgubire, spun rapoartele din presă, ca urmare a întârzierilor din livrarea avionului de transport militar, A400M. Asta a negociat secretara de stat Katrin Suder cu concernul constructor.

Chiar și volumul compensațiilor este deja fixat: Airbus va avea astfel de achitat o sumă de 13 milioane de euro către armata germană.
Forțele armate germane sunt un client important pentru Airbus într-un segment de piață, în care prestigiul și experiența sunt de mare importanță.

O lansare cu succes a noului “animal de povară” în cadrul armatei germane ar putea convinge și alte state în privința achiziționării unui astfel de aparat de zbor.

Suma compensației este însă una infimă. Potrivit datelor existente în presă, acest volum nu reprezintă nici măcar zece procente din valoarea de catalog a unui transportor militar. În total aparatele de zbor costă fix 175 de milioane de euro pe bucată. Ministrul Apărării nu a putut fi contactat pentru oferirea de informații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-entschaedigt-die-Bundeswehr-article16349041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =