airbus furios

3in60047

Airbus atacă din nou
De ani de zile giganții aeronavelor Airbus și Boeing se luptă pentru a onora cele mai multe comenzi. De asemenea, în lupta privind subvențiile nu vor să cedeze nici măcar un milimetru. Iar la târgul de aeronautică ILA de la Berlin această dispută s-a aprins din nou.

Rivalul Boeing, Airbus atacă puternic în lupta subvențiilor. CEO-ul Airbus, Fabrice Brégier acuză producătorul american de aeronave la Berlin că profită de avantaje competitive prin intermediul guvernului de la Washington, ce scutește compania de plata unor taxe în valoare de 8,7 miliarde de dolari. Brégier spune că aceste subvenții sunt grave. Boeing a argumentat că de astfel de reduceri de taxe poate beneficia orice companie care are sediul în acea zonă, chiar și furnizori Airbus, așa că aceste acuzații sunt doar prostii.

Boeing are principalele sale fabrici mari în regiunea Seattle / Washington. Airbus și Boeing se luptă de multă vreme privind acuzația de a fi recepționat ajutoare ilgale din partea statului. Disputa dintre cei doi mari producători furioși de aeronave durează deja de aproape un deceniu. Iar de atunci sunt și în atenția Organizației Mondiale a Comerțului.

Boeing a acuzat Airbus că a obținut ajutoare ilegale de stat din partea guvernelor pe teriotoriul cărora deține fabrici. Airbus a respins acestea acuzații și a subliniat că va plăti înapoi aceste sume reprezentând sprijin de dezvoltare pentru aeronavele sale high-tech. Noua dispută a izbucnit chiar înainte de începerea expoziției aeronautice internaționale ILA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-faehrt-wieder-scharfe-Attacke-article12862386.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28