Airbus livrează primele A320neo

A320neo-Lufthansa-becomes-launch-customer-1

Marea speranță a constructorului european de aeronave, Airbus, s-a lăsat multă vreme așteptat. Dar acum Lufthansa ia în primire primele unități din A320neo, iar în câteva zile acestea vor putea să decoleze.

Constructorul de aeronave Airbus a livrat prima unitate din noua serie a sa de avioane foarte eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, A320neo. Acesta a fost predat miercuri in fabrica Airbus de la Hamburg, cu mare sărbătoare, către cei de la Lufthansa. CEO-ul Lufthansa, Fabrice Brégier, a vorbit despre o zi cu adevărat importantă pentru întreaga activitate a concernului producător. Familia A320neo are nevoie de o cantitate mult mai redusă de combustibil decât aparate de zbor similare.

Șeful Lufthansa, Carsten Spohr, a lăudat seria la predarea avionului, cu mențiunea că este cel mai eficient și cel mai puțin zgomotos avion care există la ora actuală pe piață, destinat zborului pe distanțe scurte și medii. Compania sa aeriană se bucură că este prima companie la nivel mondial care ia în primire un astfel de avion.

La familia A320neo mai aparțin, pe lângă A320neo și modelul mai mic A319neo, dar și aeronava de dimensiuni mai mari, A321neo. Lufthansa ar fi ordonat după propriile date 116 avioane din familia neo, din care 45 sunt versiunea mari mare, A321neo. Prețul total al livrărilor ce trebuie efectuate către Lufthansa este estimat la 13,3 miliarde de euro, după prețurile de catalog.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-liefert-ersten-320neo-aus-article16815831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 29