Airbus pe căi ferate

Pe piața mondială constructorii de trenuri din Europa joacă un rol nesemnificativ. Liderul mondial de pe această piață, de origine chineză, caută să pătrundă tot mai mult pe piața europeană. La Paris și Berlin se are în vedere însă încheierea unui parteneriat între Siemens și Alstom.

Având în vedere concurența tot mai mare din China, producătorul trenurilor ICE, Siemens și concurentul său francez Alstom au în vedere o posibilă colaborare a diviziilor lor feroviare. Potrivit celor de la “Handelsblatt” consiliul de supraveghere de la Siemens s-a întrunit marți pentru a discuta o posibilă fuziune. Chiar și consiliul de administrație de la Alstom, care construiește trenul francez de mare viteză, TGV, vrea să propună același lucru, ne spune agenția de știri AFP.

După reuniunea Alstom vor sosi declarții oficiale ale consiliilor de supraveghere ale Alstom și Siemens, se mai precizează în rapoartele de presă. Concernul francez a avut deja de vineri discuții cu cei de la Siemens despre o “apropiere” a diviziilor feroviare. În același timp, compania a subliniat faptul că nu s-a luat nici o decizie.

Potrivit publicației “Handelsblatt” cei de la Siemens se mai pot decide pentru o colaborare cu producătorul canadian Bombardier. Consiliul de supraveghere va analiza ambele variante, raportează ziarul citând persoane din interiorul companiei.

Presa franceză raportează că Siemens vrea să adauge divizia sa feroviară companiei Alstom și va primi pentru acest lucru o mare parte din compania franceză. Potrivit jurnaliștilor “Handelsblatt”, Siemens va prelua 50% din capitalul noii companii formate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-und-Alstom-planen-Schienen-Airbus-article20052515.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =