Airbus pregateste OneWeb, care va oferi internet de mare viteză peste tot în lume

59267508

Industria de zbor spațial va beneficia de o creștere uriașă în viitorul apropiat. În câțiva ani mii de sateliți vor fi necesari. Pentru ca Airbus să poată câștiga bani frumoși din această previziune, trebuie să se remarce. Noi concurenți apar pe piață și pun presiune pe prețuri.

Ce are Airbus într-o fabrică din Florida, este o revoluție pentru afacerea cu sateliți a giganților europeni. De multă vreme nu s-au mai construit mai mult de zece sateliți pe an, spune directorul Airbus pentru zbor spațial, Nicolas Chamussy. Aici sunt livrați doi sateliți pe zi.

Pentru ambițiosul proiect OneWeb, care dorește să ofere internet de mare viteză peste tot în lume utilizând o rețea de 700 de stateliți de mici dimensiuni, ar trebui să ajungă curând în producția de serie. Este un exemplu pentru felul în care Airbus poate profita de pe urma dezvoltării altor companii și unde trebuie să puncteze în detrimentul concurenței. Afacerile cu rachete și sateliți este de mulți ani într-o stagnare spectaculoasă.

Noii actori de pe piață precum SpaceX, compania lui Elon Musk, au schimbat semnificativ regulile din industrie. Astfel de actori pun presiune pe prețurile la rachetele purtătoare și sunt mereu cap de afiș cu obiective ambițioase, precum colonizarea planetei Marte.

Pe piața de sateliți, sateliții mici și ieftini deschid calea pentru noi ofertanți. Sectorul spațial cu sediul în Europa trebuie să se adapteze: europenii au tendința de a fi prudenți, nu sunt foarte atrași de riscuri, spune Chamussy. Dar lucrurile se vor schimba.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-ruestet-sich-fuer-Raumfahrt-Boom-article19449311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 62 =