Airbus primește o comandă de miliarde din China

5b973350a24d63427df0502d6e6b1bfe

Cancelarul german Angela Merkel a mers cu fix douăzeci de manageri în China, pentru a conduce discuții pentru cooperare economică. Cu toate acestea, o comandă de asemenea dimensiuni este surprinzătoare. Beijingul comandă 130 de avioane Airbus.

La vizita cancelarului german Angela Merkel la Beijing au fost semnate contracte comerciale în valoare de zeci de miliarde. Airbus s-a pus de acord pentru livrarea în total a 130 de aeronave cu un preț total de listă de 17 miliarde de dolari, după cum spune un reprezentant al companiei. Este una dintre cele mai mari comenzi, pe care China le-a lansat vreodată. Este vorba despre 100 de aparate de tip A320 și alte 30 de tip A330.

Printre celelalte acorduri se numără și cooperarea strategică dintre constructorul german de utilaje, Voith și compania chineză Trei-Canioane, care a construit barajul de pe râul Yangtze.

Acordurile au fost contrasemnate de cancelarul Merkel și de premierul chinez Li Keqiang. Domeniul de aplicare este surprinzător de vast, deoarece anterior călătoriei nici un fel de acord economic major nu a fost anticipat. Cancelarul și primul ministru au acceptat să extindă în continuare cooperarea economică dintre cele două țări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-erhaelt-15-Milliarden-Auftrag-aus-China-article16237536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 93