Airbus primește o comandă importantă din Teheran

7d5c6bb9ab65fea9d92b5c88b3198659Iranul trebuie să își restructureze și să își renoveze economia după decenii de izolare. De asta profită acum și Airbus. Cererea este mare, pentru producătorul de avioane dar putea ca acest lucru să însemne mult mai mult.
Sfârșitul sancțiunilor iraniene aduce o comandă de mare volum pentru constructorul european de aeronave, Airbus. Teheranul vrea să comande în această săptămână 114 aparate de zbor marca Airbus, anunță ministrul iranian al transporturilor, Abbas Achundi. Contractul dintre compania aeriană Iran Air și concernul Airbus va fi semnat miercuri la Paris, ultima zi pentru vizita oficială a președintelui Iranului în Europa, Hassan Ruhani.

În total țara sa va avea nevoie de 400 de aparate de zbor pe distanțe lungi și 100 pentru distanțe scurte, spune Achundi după rapoartele presei iraniene. În prezent în Iran sunt date în folosință aproximativ 150 de aparate de zbor gata să fie înlocuite, unele dintre ele fiind în uz de mai bine de douăzeci de ani. Primele aparate de zbor vor fi livrate începând cu luna martie.

Ministrul adjunct al transporturilor, Asghar Fachrieh Kaschan a vorbit chiar de 127 de avioane, pe care Iranul vrea să le cumpere de la Airbus. Astfel că autoritățile iraniene își doresc 16 avioane din modelul pentru distanțe lungi, A350, dar dorește să comande și din seriile A320, A330, A340 sau A380.

Aproape de finalizare este o comandă pentru opt aparate de zbor A380 Superjumbo, care vor fi livrate începând cu anul 2019. De asemenea țara mai este interesată de achiziția a 100 de aparate de zbor de la concurentul american Boeing, spune Kaschan. Dacă țara va cumpăra A380, atunci se va întrerupe o serie negativă, pentru că, compania nu a înregistrat anul trecut nici un fel de comenzi pentru modelul său Superjumbo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-bekommt-Grossauftrag-aus-Teheran-article16839961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =