Airbus refuză categoric Bombardier

RTR4RGLS

Airbus refuză categoric Bombardier

Parteneriatul transatlantic din domeniul construcției de avioane nu are șanse de realizare. Europenii au emis o respingere clară față de dezvoltatorii canadieni de avioane cu reacție. Cei de la Bombardier vor construi singuri seria C sau vor decide să oprească proiectul.

Concernul european pentru trafic aerian și spațial, Airbus, nu dorește de nici un fel să se implice în dezvoltarea seriei C de la concurentul canadian Bombardier. Posibilitățile de a face afaceri cu Bombardier sunt nule, au spus de dimineață cei de la Airbus. Discuțiile nu vor mai continua.

Din cercuri apropiate celor două companii reiese faptul că producătorul de trenuri și aparate de zbor cu sediul la Montreal a dorit să vândă pachetul majoritar de acțiuni al programului seriei C către Airbus. În mod oficial Bombardier a informat că au existat discuții cu reprezentanții Airbus.

Canadienii sunt însă în dificultate: Bombardier are nevoie, potrivit perspectivelor oferite de experții din industrie, de mai multe lichidități pentru a sprijini afacerile constisitoare cu dezvoltarea și producția de aeronave comerciale, dar și pentru a-și duce întreaga activitate către o zonă profitabilă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-laesst-Bombardier-abblitzen-article16086481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1