Airbus semnează o afacere in valoare de 25 miliarde de dolari pentru a vinde 118 de avioane în Iran

_87982040_gettyimages-477443442Iranul a semnat un acord pentru a cumpara 118 de avioane Airbus în valoare de 25 miliarde de dolari ( 22 miliarde de euro) la prețurile de listă, cel mai mare acord semnat dupe ce sancțiunile occidentale împotriva Teheranului au fost ridicate. Acordul a fost semnat în timpul vizitei președintelui iranian Hassan Rohani în Franța.

Comanda include 73 de aeronave mari și 45 de jet-uri, inclusiv 12 superjumbos A380. Decizia Iranului de a cumpăra A380 este un impuls semnificativ pentru Airbus.
Compania a luptat pentru a convinge companiile aeriene să cumpere cel mai mare avion de pasageri din lume din ultimii doi ani.

Tranzactia imensă va depinde de Airbus daca va câștiga licențele de export din SUA, deoarece mai mult de 10% din piesele pentru avioanele sunt facute in Statele Unite ale Americii. Acesta acoperă, de asemenea, formarea piloților, operațiuni aeroportuare și sprijinul managementului traficului aerian, a declarat compania.

Ministrul Transporturilor, Abbas Akhoundi a estimat că țara sa va avea nevoie de 400 de avioane medii și cu rază lungă și de 100 avioane pe distanțe scurte, în următorii câțiva ani.

Un embargo impus în 1995 a împiedicat producătorii de Vest să vândă echipament și piese de schimb companiilor iraniene. Acestea din urmă au aproximativ 140 de avioane functionabile de 20 de ani, multe dintre acestea vor trebui retrase. Mai multe companii aeriene europene, inclusiv Air France-KLM, au in plan reluarea zborurilor spre Iran in acest an.

http://www.bbc.com/news/business-35434483

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9