Airbus va livra A320neo abia în QIV 2016

49895690În ultimul minut Airbus amână livrarea aparatelor de zbor pentru distanțe medii din modelul A320neo către Lufthansa pe motiv că acestea sunt de o complexitate tehnică extrem de ridicată. Succesul noului model este pe muchie de cuțit, pentru că nu este singurul pas nefavorabil făcut de companie.

După noi probleme cu modelul A320neo, constructorul european de aeronave, Airbus, trebuie să amâne din nou prima livrare a mult așteptatului model, planificată inițial pentru sfârșitul anului trecut. Airbus și Lufthansa s-au pus de acord cu privire la o predare mai târzie, după cum anunță producătorul la Toulouse. Livrarea a fost planificată să aibe loc din fabrica Airbus de la Hamburg. Airbus nu a dorit să dezvăluie motivul întârzierii.

Potrivit Lufthansa, problemele se referă în special la acceptarea documentației tehnice pentru aparatul de zbor. Aici există câteva cerințe formale care deocamdată nu sunt îndeplinite, spune o purtătoare de cuvânt la Frankfurt am Main.

Anterior, Qatar Airways a retras comanda sa pentru avioane, compania aeriană urmând să fie primul client major pentru noul model. Motivul este reprezentat de problemele cu răcirea noilor motoare furnizate de producătorul american Pratt & Whitney.

Chiar și compania aeriană indiană IndiGo, care a comandat nici mai mult nici mai puțin decât 430 de exemplare din noua familie neo, nu a primit primele aparate de zbor până la finalul lunii decembrie 2015. Lufthansa, care a comandat 116 aparate de zbor din acest nou model, se aștepta să le primească la începutul anului 2016.

Cu toate acestea nu a fost dezvăluit un termen exact. Potrivit Airbus, producătorul împreună cu Lufthansa și Pratt & Whitney vor lucra în săptămânile ce urmează pentru definitivarea livrării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-kann-A320neo-erst-2016-liefern-article16670531

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =