Airbus vrea să depășească Boeing până în anul 2020

8e09921d53f848acad718a9deb9dc2d5

De ani de zile Airbus primește mai multe comenzi ca și Boeing, dar americanii livrează în final mai multe avioane. Acest lucru ar trebui să se schimbe în viitorul apropiat. Două noi linii de asamblare ar trebui să aducă schimbarea.

Directorul executiv al Airbus, Fabrice Bregier, a anunțat că va încerca orice în lupta cu concurentul Boeing pentru poziția de lider de piață. În anul 2020 vor livra mai multe aeronave decât Boeing, spune Bregier pentru publicația Welt.

Producătorul european este deja de ani de zile pe locul întâi ca și număr de comenzi, dar concurentul american livrează mai multe aeronave din 2012 și până în prezent, în special datorită livrărilor de aeronave din modelul 787 Dreamliner. Boeing își adjudecă astfel titlul de cel mai mare producător de avioane din lume.

Prin extinderea producției modelelor A350 și A320-Neo pentru distanțe lungi, Airbus vrea să fure concurentului american acest titlu. Bregier este optimist deja pentru anul acesta. El crede că pot fi livrate 50 de exemplare din modelul A350. Până la sfârșitul lunii septembrie numărul de aeronave livrate a fost de 26 din acest model. Este un obiectiv ambițios, dar realizabil, spune francezul.

Bregier își imaginează o schimbare de proporții în domeniul aronauticii. Astăzi se vorbește despre automobile electrice și automobile autonome, chiar dacă ele erau de neconceput în urmă cu zece ani de zile, spune acesta pentru Welt.

Astfel, producătorul european de aeronave pregătește împreună cu cei de la Siemens tehnologii pentru zborul cu propulsie electrică. Înainte de anul 2050 vor exista aparate de zbor cu propulsie electrică capabile să efectueze zboruri pe distanțe regionale sau aparate de zbor cu propulsie hibrid. Bregier este convins că într-o zi vom avea parte de zboruri fără pilot.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-will-Boeing-bis-2020-ueberholt-haben-article18869271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 57