AJOFM DE.13 LIMBI

  • europa-macht-auch-vor-dem-hartz-iv-antrag-nicht-halt-bald-gibt-es-die-formulare-in-13-sprachenHartz IV în 13 limbi

Hartz IV devine internațional. Agenția Federală Germană pentru Ocuparea Forței de Muncă va oferi în curând formulare de aplicare în diferite limbi. Tot mai mulți cetățeni ai UE vin în Germania pentru a căuta de lucru.

 

În timp ce multe țări europene sunt în blocaj datorită crizei economice, companiile din Germania caută angajați. Mulți cetățeni din UE trăiesc cu speranța unui loc de muncă mai bun, iar astfel tot mai mulți cetățeni aleg să sosească în Germania pentru a-l găsi. Cetățeni vin și din țări puternic afecatate de șomaj, precum Grecia sau Portugalia. Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA) va oferi formularele Hartz IV în 13 limbi diferite începând cu luna aprilie a acestui an.

 

Încă din luna august a anului trecut aceste formulare sunt disponibile deja în limbile engleză, turcă și rusă. Aceste cereri completate electronic sunt disponibile la un click distanță, dar acum în total în 13 limbi diferite. Astfel, BA-ul duce această deschidere către străini mai departe, oferind posibilitatea ca aceste cereri să fie completate în limbile italiană, poloneză, spaniolă, arabă, franceză, sârbă, croată, greacă și portugheză. Împreună cu germana vor fi astfel pe viitor 13 limbi în care aplicanții vor putea completa cererile.

 

Dar nu orice cetățean din afara UE are dreptul la Hartz IV. Acesta este exclus complet în primele 3 luni de ședere. În general, străinii pot aplica pentru beneficii doar în cazul în care aceștia au șederea de cel puțin 6 luni, timp în care să fi contribuit la fondurile de asigurări sociale. Potrivit Comisiei UE imigranții ar trebui să aibe acces mai facil la serviciile sociale din Germania. Prin urmare, Comisia îndeamnă ca și cererile Hartz IV ale imigranților care nu caută activ un loc de muncă ar trebui analizate.

 

Din păcate, aceste formulare nu vor fi deocamdată traduse și în limbile română și bulgară.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/arbeitsmarkt-hartz-iv-antrag-demnaechst-in-13-sprachen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24