AJUTA GOLDMAN?

  • RTX17X65Goldman și Argentina

Argentina a fost doborâtă pe piața de capital, unde mai are acces doar într-o măsură extrem de limitată. Are nevoie urgentă de bani, iar Goldman Sachs se pregătește pentru a oferi un împrumut de miliarde țării sud-americane. Cu toate acestea, un astfel de împrumut nu va fi foarte ieftin.

 

Argentina poate spera la un împrumut de miliarde din partea unor donatori străini, potrivit unui raport din presă. Această speranță apare pentru prima dată în ultimii câțiva ani. Ziarul “Pagina/12” a raportat că Argentina este la un pas de a încheia un acord cu banca americană Goldman Sachs pentru un împrumut de aproximativ un miliard de dolari. Dar există discuții și cu privire la alte credite similare. Pentru afacerea cu Goldman Sachs Argentina ar trebui să plătească o rată a dobânzii de 6,5%.

 

Țara a fost exclusă de pe multe piețe de capital și exclusă din vedere de către investitori străini după prăbușirea financiară din 2002. Deficitul bugetar se ridică la 3% din PIB, un nivel moderat. Dar dat fiind faptul că guvernul nu se poate finanța de pe piețele financiare internaționale, banca centrală a dat drumul la tiparnița cu bani. Acest lucru a slăbit moneda peso, moneda națională argentiniană cu mai mult de 10%.

 

În plus, Argentina are datorii mari în valută. În scopul de a le rambursa, banca centrală a fost și este nevoită să apeleze la rezervele valutare naționale. Aceste acțiuni nu au făcut decât să accelereze declinul monedei naționale.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Goldman-will-Argentinien-helfen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =