AJUTOR GRECIEI

  • offenbarungseidLiber la ajutor pentru Grecia

Calea este deschisă pentru un nou ajutor de miliarde de euro pentru Grecia. După mai multe luni de negocieri între Grecia și donatorii internaționali, Troika a aprobat o nouă tranșă de împrumut. În curând vor ajunge la Atena 10,1 miliarde de euro. Nu va atrage însă noi măsuri de austeritate, conform declarațiilor de marți de la Atena a primului ministru grec, Antonis Samaras.

Anterior, purtătorul de cuvânt al comisarului UE pentru afaceri monetare, Olli Rehn a declarat la Bruxelles că troica a ajuns la un acord cu Atena în toate aspectele importante. Concluzia auditului de o lună a UE, FMI și BCE a fost o condiție prelabilă pentru acordarea de fonduri de ajutor Greciei.

Samaras a declarat pentru o televiziune greacă că nu vor există măsuri suplimentare de austeritate, pentru că acestea vor îngreuna eforturile de reformă. Țara trebuie în primul rând modernizată. Atena a reușit chiar să înregistreze un oarecare surplus, dacă nu se iau în considerare datoriile cu dobânzi. Asta va permite ca statul să ofere ajutor grecilor mai săraci sau lipsiți de posibilități, oferind suma de 500 de milioane de euro. În plus, contribuțiile angajatorilor și a angajaților la asigurările sociale vor fi reduse cu 3,9%. Cu toate acestea, țara încă se mai luptă cu un nivel ridicat al șomajului.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/griechenland/schuldenkrise-weg-frei-fuer-neue-hilfsmilliarden-an-griechenland-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2