Al doilea cel mai bogat om din Rusia Mikhail Fridman planuieste sa lase averea de 14.2 miliarde de dolari in scopuri caritabile

mikhail-fridman

Al doilea cel mai bogat om din Rusia, Mikhail Fridman a anuntat ca isi va lasa averea in valoare de 14.2 miliarde de dolari în scopuri caritabile. Mostenirea pentru cei patru copii ai sai este încă necunoscută. Nascut in Ucraina, omul de afaceri evreu detine o parte din grupul Alfa, care include cea mai mare banca comerciala privata din Rusia, Alfa Bank, X5 Retail Group, care are un lant de supermarket-uri din Rusia, A1 Channel TV și grupul de investiții LetterOne, proprietarul unui șir de campuri petroliere.

Președintele Interros, Vladimir Potanin este singurul rus cu o avere netă mai mare decât Fridman, fostul patron al inițiativelor evreiești din Rusia și din alte părți. Potrivit rapoartelor, el a adus contribuții mari la Fondul European Evreiesc, o organizație non-profit care promovează toleranța și reconcilierea.

Fridman a declarat saptamana trecuta pentru Forbes Club din Lviv, Ucraina, ca nu vrea ca urmasii lui să lucreze cu afacerea fondata de el și ar prefera ca acestia sa faca ceva pe cont propriu. El a adăugat că, lăsând o mare suma de bani pentru copiii săi tineri, care sunt acum cu vârste cuprinse între 10 și 22 de ani, le-ar putea ruina viata.

http://www.ibtimes.co.uk/russias-second-wealthiest-man-mikhail-fridman-plans-leaving-14-2bn-fortune-charity-1561604

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 23