Al doilea IPO al anului a fost anulat

26208867

O listare la bursă care aproape că a depășit pragul de un miliard de euro? Așa ceva este o raritate pe piața germană de acțiuni din acest an. Vineri ar fi trebuit ca aceasta să fie finalizată, dar Officefirst nu are parte de succesul sperat.

Concernul de proprietăți imobiliare pentru corporații, Officefirst, și-a anulat planurile de listare la bursă. Investitorii care au fost recrutați de conducerea companiei în decurs de o săptămână nu au fost pregătiți să plătească prețul cerut pentru acțiuni, după cum a anunțat directorul consiliului de administrație, Michiel Jaski. Subsidiara fostului IVG care a intrat în faliment acum trei ani de zile a declarat că una din cauze ar fi trendul descendent al acțiunilor din domeniul imobiliar. Cursul acțiunilor celui mai mare concurent german, Alstria, a cedat peste cinci procente în decurs de o săptămână, iar indicele celei mai mari companii europene de imobiliare a cedat de asemenea peste șase procente.

IPO a fost planificat pentru ziua de vineri, dar potrivit cercurilor financiare nu este exclus ca Officefirst să își reia planurile în scurt timp. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că se urmărește în continuare listarea la bursă.

Officefirst ar fi fost al doilea cel mai mare IPO de anul acesta din Germania cu o valoare estimată la 888 milioane de euro, după listarea subsidiarei RWE ce se ocupă de energie ecologică, Innogy. Compania deține peste 100 de clădiri de birouri și cu uz comercial în Germania, fiind astfel evaluată la 1,8 miliarde de euro. Investitorii au considerat că este o valoare deja prea mare. Chiar și după o săptămână ordinele de subscriere au fost prea puține.

http://www.teleboerse.de/aktien/Zweitgroesstes-IPO-des-Jahres-ist-abgeblasen-article18831786.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 36