AL III-lea RAZBOI MONDIAL, in 20 iulie-2014?, tocmai la 70 de ani de la complotul pentru asasinarea lui Hitler

324899_tx20wcSPU0zJSLysqxD9MHKEv96FPqevtqQ5mMIZTi8=

Tupeu de rus, smecher de smecher, cam acestea ar fi cuvinte dr cocalar sau pitzipoanca, potrivite pentru modul cum se feresc sa recunoasca domnii Putin si compania, uciderea a circa 300 de oameni nevinovati, cercetatori, savanti, doctori, oameni simpli, din greseala “intentionata”. Ma gandeam in aceste momente ca netratarea cu maturitate a situatiei create la vecinii nostri poate fi saminta celui de-al TREILEA RAZBOI MONDIAL in perioada in care acum 70 de ani se incerca asasinarea lui HITLER, cel care a declansat cel de-al doilea razboi mondial.

As vrea sa ma axez pe ce a fost caci nici nu vreau sa ne gandim la ce ar putea fi.

Ewald Heinrich von Kleist, pina in martie 2013 era ultimul supravieţuitor al operaţiunii Valkyrie, un atentat eşuat împotriva lui Adolf Hitler, comis în 20 iulie 1944 de ofiţeri din cadrul Wehrmachtului la Rastenburg (în prezent în Polonia).In imagini, vedeti onorurile acordate de parlamentul german pentru acest om care a avut curajul sa il ucida pe HITLER. Despre cum o banala nevoie de moment a facut ca cel mai necrutator criminal sa nu fie ucis in acea zi de 20 iulie 1944 cititi mai jos.

ultimulsuprav-al-atntatului-contra-hitler

20 IULIE 1944 „Trebuie să mă duc să dau un telefon. Ai grijă de geanta mea. Am nişte acte secrete în ea”, i-a şoptit colonelul Claus von Stauffenberg colonelului Brandt, care stătea alături de el si Ewald Heinrich von Kleist. Pe urmă s-a ridicat in linişte de la masa aglomerată şi s-a strecurat afară din sala de conferinte, in timp ce conducerea superioară a armatei germane îi prezenta conducătorului suprem rapoarte sumbre, in buncărul fortificat Wolfsschanze (Bârlogul Lupului), la cartierul general din Rastenburg, nord-estul Poloniei actuale. Trei minute mai târziu, la ora 12 42, bomba care fusese ascunsă intr-o camaşă din geanta colonelului von Stauffenberg a explodat, ucigând patru persoane, inclusiv pe colonelul Brandt, dar lăsându-si aproape nevătămata tinta, Adolf Hitler.

DID 3R D80065 Claus von Stauffenberg B

 

Având nevoie de mai mult loc pentru picioare, nefericitul Brandt impinsese geanta către capătul indepărtat al mesei, ferindu-I astfel ca prin miracol pe Hitler de efectul exploziei. Von Stauffenberg, care avea treizeci şi şase de ani, era ofiţer de carieră, provenind dintr-o familie nobiliară prusacă. Fost sustinător al lui Hitler la inceput, participase la toate campaniile importante ale Fuhrerului şi fusese grav rănit in timp ce lupta in Divizia 10 Panzer din Afrika Corps condusă de Rommel, in Tunisia.

Stauffenberg

 

Acolo, la inceputul anului 1943, avioanele de vănătoare ale Afiaţilor ii atacaseră convoiul şi von Stauffenberg işi pierdu-se ochiul stăng, măna dreaptă şi ultimele două degete de la măna stăngă. Von Stauffenberg a inceput să-şi piardă increderea 1n Hitler probabil ln Rusia, după ce fusese martorul atrocităţilor comise de SS. La mijlocul anului 1944, tuturor le era clar, mai puţin nazistilor fanatici, că Gerrnania avea sa piardă războiul. Von Stauffenberg a devenit un membru-cheie al conspiraţiei cu numele de cod Walkure (Valkiria), aI cărel scop era să preia controlul asupra guvernului şi să obţină termeni de pace convenabili de la Aliaţi, pentru a salva ţara de la distrugerea totală.

Valkyrie_1

 

Complotiştii căutau o modalitate de a ajunge la Hitler şi norocul le-a surăs in data de 1 iunie 1944, cănd von Stauffenberg a fost numit sef de stat major al Armatei de Rezervă, ceea ce oferea acces la cele mai importante intălnirî militare ale grupului. Apoi a fost chemat la conferinţa de la Wolfsschanze din 20 iulie. in acel moment, increderea sa de la inceput in Hitler se transforrnase in dispreţ. .Soarta ne-a oferit ocazia”, ii spunea lui Ewald Heinrich von Kleist, omul lui de cea mai mare incredere in acest complot, şi nu o voi refuza pentru nimic in lume. M-am căntărit in faţa lui Dumnezeu şi a conştiinţei mele. Trebuie să fac asta, deoarece acest om este personificarea răului.”

upload_download_article

 

Zburănd către Flastenburg chiar in zorii acestei zile, fixase temporizatorul de zece minute al bombei chiarinainte să intre la intălnire. Imediat după explozie a reuşit să treacă prin trei puncte de control ale SS-ului şi, crezăndu-şi misiunea indeplinită, a zburat inapoi la Berlin pentru a ajuta la preluarea puterii. Din nefericire, complotiştii care au luat parte la conspiraţie au dovedit carenţe inimaginahile atăt in privinţa planificării, căt şi a hotărării, iar complotul a inceput să se năruie din momentul in care a inceput să fie clar că Hitler, care avea doar arsuri la picioare-este de neinchipuit citi a ordonat sa fie ucisi ca razbunare pentru aceasta fapta.Chiar in aceeasi dupa amiaza, a avut ultima intilnire cu Mussolini lăudindu-se că Durnnezeu I-a salvat viata ca sa asigure victoria Germaniei impotriva lumii. Răzbunarea tui Hitler a fost rapidă şi crudă. Cand von Stauffenberg a sosit la Berlin ulterior, in cursul aceleiaşi zile, o contra lovitura SS incepuse deja sa-i captureze pe majoritatea complotiştilor. Pe la miezul noptii, von Stauffenberg şi alti trei conspiratori au fost duşi Intr-o curte a Ministerului de Razbol şi au fost impuşcati, colonelul strigănd in ultimele clipe: Traiasca Gerrnania noastra sfânta”.

maxresdefault

 

 

Cadavrele au fost ingropate in apropiere, insa, la ordinul lui Himmler, au fost deshumate şi arse, cenuşa fiind risipită 1n vant. Au fost arestati, torturati şi executati complotişti din intreaga Germanie. Opt au fost strangulati cu corzi de pian legate de cărlige de macelărie, agonia mortii lor fiind filmata pentru a-I delecta pe Hitler. Multi ofiteri s-au sinucis, cel putin unul dintre ei intrand in ,,tara nimanui”, pentru a fi impuşcat de duşmani, iar cel mai ilustru feldmareşal al Germaniei, Erwin Rommel, a fost obligat sa se otrăvească pentru a-şi salva familia. Aproximativ 4 980 de persoane au fost executate, in timp ce alte 15 000, in majoritatea lor rude ale conspiratorilor, au fost trimise in lagarele de concentrare. Executiile au continuat păna in luna aprilie 1945, chiar şi 1n timp ce ruşii se aflau pe strazile Berlinului. Dupa tentativa de asasinat, Hitler a devenit chiar mai paranoic şi foarte retras, inghitea pilulele pe care i le dadea medicii, mana dreapta ii tremura puternic şi rareori accepta sa fie fotografiat. Cu toate acestea, hotărărea lui a rămas nestramutată. S-a spulberat orice speranta de negociere. In luna decembrie, Hitler i-a spus aghiotantului sau din Luftwaffe: „Nu vom capitula. Niciodată. N-avem decăt sa ne prăbusim. Dar vom lua intreaga lume dupa noi.”

w964

 

 

Ewald Heinrich von Kleist a fost încarcerat la Bendlerblock, la Berlin, unde a fost plănuit atentatul, un loc ce serveşte astăzi drept anexă Ministerului Apărării, după care a fost trimis în lagărul de concentrare de la Ravensbrück, în Germania.

19023129.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

 

In 2010, în timpul unei comemorări anuale a acestei tentative de asasinat, von Kleist a declarat că principala motivaţie a complotiştilor a fost “voinţa de a pune capăt crimelor îngrozitoare” ale nazismului.Atentatul ar fi putut scurta cu aproape zece luni perioada celui de al Treilea Reich, dar şi considerabilul bilanţ de milioane de victime în rândul evreilor, germanilor, sovieticilor şi aliaţilor.

Opraţiunea Valkyrie (Walküre, în germană) a făcut obiectul mai multor filme, cel mai recent lansat în 2008, cu Tom Cruise în rolul contelui Claus Schenk von Stauffenberg al carui trailer il puteti viziona mai jos.

Read more at http://www.ivoline.ro/atentat-german/#PhK1j27WJ6CLVq7l.99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 18 =