Albinele trăiesc mai bine în orașe

3jqb0020

Pesticidele deranjează albinele, astfel că experții sunt de părere că acestea o duc de multe ori mai bine la oraș decât pe câmpii. Iar mediul politic german este alarmat.

Albinele o duc, potrivit experților, de multe ori mai bine în orașe decât în ținuturile rurale. În parcuri și grădini ele găsesc o ofertă bogată și diversă de flori, scrie maestrul apicultor Benedikt Polaczek și medicul veterinar Monika Krahnstöver de la Freien Universität Berlin. Agricultura intensivă practicată în afara orașelor are astfel un efect negativ. Suplimentar față de oferta redusă de hrană, contactul cu pesticidele îngreunează supraviețuirea albinelor.

Ca și criterii pentru sănătatea albinelor oamenii de știință au urmărit cifrele privind producția de miere, iar rezultatul a fost clar: cantitățile produse sunt de două ori mai mari în mediile urbane decât în cele rurale sau agricole. Aceste aspecte au fost documentate de statisticienii de la Asociația Germană a Apicultorilor. În boom-ul pe care îl trăiește apicultura urbană există însă și riscuri pentru albine, de exemplu pentru că mulți crescători sunt lipsiți de experiență.

Evaluarea datelor a fost cerută de verzii din Bundestag. Reprezentantul verzilor, Bärbel Höhn, care conduce Comitetul de Mediu din Bundestag, a catalog acest trend ca absurd. În Germania există astfel pericolul de a se ajunge la activități precum cele practicate de americani sau chinezi, în care mulți apiculturi fac ture prin plantații sau livezi de mere pentru a poleniza manual plantele.

Expertul agrar al verzilor, Harald Ebner a spus că soluția este utilizarea de mai puține pesticide în agricultura convențională și mai multă agricultură ecologică. De asemenea, trebuie împrăștiat mai puțin gunoi pe pajiști, pentru că astfel florile sălbatice sunt omorâte. Ministrul Federal al Agriculturii din Germania, Christian Schmidt (CSU) a spus săptămâna trecută că noile reguli pentru utilizarea de îngrășăminte sunt deja respectate.

http://www.n-tv.de/wissen/Bienen-leben-in-der-Stadt-besser-article19448396.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 27