Alcoa înregistrează un trimestru puternic

8567677-Kopie

Alcoa înregistrează un trimestru puternic

Energie ieftină și aluminiu mai scump: aceste date favorabile ajută Alcoa să ajungă la o creștere rezonabilă a veniturilor și profitului. Gigantul american al aluminiului a depășit așteptările cu rezultatele sale trimestriale.

Grupul american al aluminiului Alcoa a crescut în al patrulea trimestru vânzările datorită scumpirii surprinzătoare a aluminiului. Veniturile au crescut cu peste 14% la aproape 6,4 miliarde de dolari, anuntul fiind efectuat de către companie prin șeful de altădată al Siemens, Klaus Kleinfeld. Fiecare acțiune a adus un câștig de 33 de cenți și astfel cu șase cenți mai mare, după cum au prezis analiștii. Pe piața de valori cifrele au urcat și ele, acțiunile Alcoa au crescut în tranzacționarea post-bursieră cu un procent ca primă reacție.

Un al patrulea trimestru puternic a încheiat un an crucial, a spus Kleinfeld la declarația de presă. Transformarea Alcoa a fost accelerată în mod semnificativ. În timp ce compania s-a separat de topitoriile de aluminiu nerentabile, extinderea activității sale în industria prelucrătoare de metale s-a produs de asemenea. Compania a achiziționat aeronave de la producătorul Firth Rixon pentru aproape trei miliarde de dolari anul trecut. Aceasta a fost cea mai mare preluare a Alcoa de 16 ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alcoa-verzeichnet-starkes-Quartal-article14308736.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 22