Alcoa, liderul aluminului, își mărește profitul, dar ratează prognoza

2015-07-06T015024Z-252225488-GF10000145221-RTRMADP-3-USA-ALCOA

Alcoa își mărește profitul, dar ratează prognoza

În mod tradițional producătorul de aluminiu Alcoa este primul care prezintă primele rezultate trimestriale în SUA. Furnizorul pentru multe industrii dă o primă indicație a perspectivelor sale economice. De data aceasta însă nu reușește să satisfacă așteptările.

Gigantul aluminiului din SUA a reușit să își îmbunătățească rezultatul din al doilea trimestru în ciuda prețurilor în scădere la materiile prime. Profitul a crescut în comparație cu anul precedent cu 1,4%, înregistrând un total de 140 de milioane de dolari (127 milioane de euro), după cum raportează concernul condus de fostul șef al Siemens, Klaus Kleinfeld.

Chiar și în ciuda prețului în scădere la aluminiu, datorat exporturilor puternice din direcția China, dar și în ciuda dolarului puternic, compania a reușit să înregistreze un rezultat favorabil iar Alcoa a profitat în special de cererea puternică a industriei constructoare de automobile și avioane. Vânzările au crescut cu circa un procent până la 5,9 miliarde de dolari. Cifrele nu au reușit să satisfacă complet așteptările analiștilor de pe Wall Street, prognozele au fost fixate cu un profit mai mare, dar acțiunile s-au mișcat post-bursier cu o creștere ușoară.

Din anul 2007 concernul și-a redus cu aproape o treime capacitatea sa de topire. Cu toate acestea, supra oferta de aluminiu de pe piață se păstrează, în special datorită exporturilor exagerate din partea Chinei. Prețul pentru metalul ușor este în consecință la cel mai redus nivel din anul 2009. La London Metal Exchange se plătește aproximativ 1644 de dolari pe tonă pentru aliajul de aluminiu, ceea ce reprezintă un preț cu 11% mai redus decât la începutul anului. Primele pe care clienții le plătesc pentru o livrare imediată s-au redus de asemenea semnificativ.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alcoa-steigert-Gewinn-aber-verfehlt-Prognose-article15473211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12