Aldi crește prețurile pentru lapte și unt

48451812

Aldi crește prețurile pentru lapte și unt

Laptele costă în prezent foarte puțin. Producătorii de lapte din Germania nici nu se pot gândi la o producție rentabilă. Discounterul Aldi vrea să își aducă contribuția la îmbunătățirea situației fermierilor.

Cu referire la situația tensionată a producătorilor germani de lactate, Aldi crește prețurile pentru lapte și unt. De la data de 1 octombrie laptele este cu patru cenți mai scump, untul cu zece cenți, informează cei de la Aldi Nord și Aldi Süd într-o declarație comună de presă. Chiar și discounterul Netto a anunțat o majorare de prețuri de la aceeasi data, iar prețurile vor fi corespunzătoare celor de la Aldi.

Aldi apreciază calitatea produselor agricole și a decis în consecință pentru o contribuție corespunzătoare în vederea îmbunătățirii situației pentru fermierii producători de lapte, se spune în continuare.

Din motive diferite există în prezent o supraofertă pe piața mondială de lactate, în timp ce prețul de piață scade simultan peste tot în lume. Aldi consideră printre altele ca posibile motive embargoul impus Rusiei pentru mărfurile occidentale, o cerere în scădere din partea Chinei și renunțarea la contingentul laptelui.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aldi-erhoeht-Preise-fuer-Milch-und-Butter-article16045386.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 54