Aldi ridică prețul la lapte cu 40%

4af84cfc5f30e46b65a12d0b5a875ea7

Nu este sfârșitul, ci o ameliorare a condițiilor pentru producătorii de lapte. După cele mai recente negocieri, comercianții au ajuns să majoreze prețurile pentru consumatori. Debutul aparține lanțului Aldi, care introduce taxe suplimentare.

Pentru laptele proaspăt de preț minimal se arată o creștere puternică de preț în comerțul german. Discounterii Aldi Nord și Aldi Süd au crescut prețul pentru lapte proaspăt degresat de la 42 de cenți la 60 de cenți pe litru. Astfel că prețul va crește cu aproape 43%.

În cazul laptelui proaspăt integral prețul crește de la 46 de cenți la 65, deci cu 41%. Compania înfrățită, Aldi Nord, a confirmat de asemenea prețuri mai mari la aceste produse. Chiar și alte produse precum laptele bio sau brânza cu verdețuri vor deveni mai scumpe la Aldi Süd. La fel se va întâmpla și în cazul laptelui UHT.

Data de 1 noiembrie este termenul limită pentru încheierea de noi contracte de o jumătate de an între lăptării și concernele ce comercializează alimente, contracte ce prevăd comercializarea gamei de produse lactate cu preț scăzut. După prețurile Aldi se orientează și alți giganți de supermarketuri. Se așteaptă ca și alte lanțuri mari de magazine să treacă la majorări de prețuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aldi-hebt-Milchpreise-um-40-Prozent-an-article18990976.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 14