Aldi ridica salariul minim în Marea Britanie la 8,40 lire pe oră

aldi-increase-minimum-wage-rate-uk-keep-ahead-its-bigger-rivals-such-tesco-sainsburys

Aldi va creşte salariul minim pentru personalul său din Marea Britanie la 8,40 lire pe oră (€ 11.7), începând din februarie 2016, într-un efort de a se menține în fruntea rivalilor, pe fondul creșterii concurenței în sectorul comerțului cu amănuntul. Noua crestere se plătește tuturor angajaților, indiferent de varsta.

Revizuirea salariului va plasa Aldi în fruntea companiilor de supermarketuri care îşi plătesc cel mai bine angajaţii. Acest lucru va provoca si ceilalti retaileri din Marea Britanie, precum: Tesco, Asda, Sainsbury si Morrisons. De asemenea, compania a mai declarat ca este una dintre putinele supermarketuri care oferă angajaților săi pauze plătite. Intenționează să aibă 1.000 de magazine până în 2022 și să crească numărul de angajați la 35.000.

Salariul minim pe economie din Marea Britanie (SME) a fost majorat la 1 octombrie, beneficiind mai mult de 1,4 milioane de muncitori. Tariful de adult a crescut cu 20p la 6,70 de lire pe oră. Cu toate acestea, multe companii au decis să plătească mai mult decât SME.

De exemplu, Costa a crescut cota de salariu pe oră la 8,20 de lire la Londra și 7,40 de lire in afară. IKEA, Starbucks, Lidl, Oliver Bonas și Morrisons sunt altele care au făcut creșteri salariale similare.

http://www.ibtimes.co.uk/aldi-raise-minimum-wage-rate-uk-8-40-hour-1525637

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =