Aldi se fixează pe protecția albinelor

63229066

Va salva oare un lanț de supermarketuri albinele din Germania? La masa rotundă de la Aldi conducerea companiei s-a pus de acord pentru o strategie remarcabilă. Cine va livra pe viitor fructe și legume pentru a fi vândute în supermarketurile Aldi va trebui să renunțe la utilizarea unor anumite pesticide.

Cel mai mare discounter al Germaniei, Aldi, se folosește de puterea sa pe piață pentru a ajuta la protecția albinelor. Acesta va cere pe viitor furnizorilor săi să nu mai utilizeze direct opt tipuri controversate de pesticide în producția de fructe, legume sau cartofi. Noile cerințe de calitate sunt rezultatul unor consultări extinse ce au avut loc împreună cu producători, asociații și formațiuni din domeniu, iar acestea vor fi valabile atât pentru Aldi Nord cât și pentru Aldi Süd.

Pentru a dezvolta o abordare funcțională, cele două lanțuri înrudite de supermarketuri au invitat la dezbateri reprezentanți din domeniul agricol, împreună cu specialiști din domeniul protecției plantelor, autorități sau experți de laborator. Obiectivul oficial a fost sprijinirea activă a protecției albinelor în Germania și reducerea ingredientelor active din pesticide, pentru interesul direct al consumatorului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aldi-pocht-auf-den-Bienenschutz-article17127281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 11