Aldi și Lidl majorează prețurile la sucul de mere

Experții se așteptau la asta, iar Aldi pune în aplicare: datorită unei recolte slabe de mere de anul acesta, dicounter-ul german majorează prețurile la sucul de mere și produsele adiacente. Concurența urmează exemplul.

Saltul prețurilor în privința sucului de mere: după o recoltă slabă de mere în acest an anumite produse vor fi semnificativ mai scumpe în marile lanțuri de magazine. Companiile-surori, Aldi Nord și Aldi Süd vor interveni de la 1 decembrie pentru a crește prețurile.

Un litru de suc de mere va costa cel puțin 79 de cenți, în loc de 59 de cenți cât este în prezent, confirmă un purtător de cuvânt al Aldi Nord, la cererea presei. Acest lucru corespunde unei creșteri de fix 34%. Chiar mai puternic, cu 53%, va crește prețul pentru concentrat de mere. Sticla de 1,5 litri va ajunge să coste 75 de cenți în loc de 49. Un litru de suc pasteurizat de mere va fi mai scump la Aldi Nord cu 16%, deci va ajunge să coste 1 euro în loc de 85 de cenți.

Chiar și în cazul Aldi Süd au existat creșteri de preț, după cum a raportat la cerere compania-soră la Mülheim an der Ruhr. În cazul siropului de mere, cei doi discounteri nu vor efectua modificări ale prețurilor. În multe cazuri Aldi stabilește prețurile alimentelor la baza lanțului de aprovizionare.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Aldi-und-Lidl-erhoehen-Apfelsaftpreise-article20162892.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 40