Aldi vrea să elimine complet pungile de plastic

La Aldi se pot cumpăra în prezent atât pungi subțiri de plastic cât și pungi de hârtie. Până la finalul anului următor discounterul va mai oferi doar pungi reutilizabile. Dar faza de tranziție aduce deja schimbări.

După multe alte lanțuri de supermarketuri, discounterul Aldi va interzice pe viitor pungile subțiri de plastic. Până la finalul anului următor schimbarea se va produce în toate magazinele Aldi Nord și Aldi Süd, anunță ambele companii. La case se vor oferi atunci doar pungi reutilizabile din plastic mai solid. Se dorește nu doar eliminarea pungilor subțiri de plastic, ci și a pungilor de hârtie sau carton, explică o purtătoare de cuvânt a Aldi Süd. La Aldi Süd pungile de hârtie au fost introduse în prealabil în filialele proaspăt renovate.

Motivul din spatele acestor decizii îl reprezintă preocupările legate de mediu, iar producerea unei pungi de hârtie necesită multă energie și apă, iar acestea reprezintă o alternativă nesustenabilă datorită duratei scurte de viață. În timpul fazei de tranziție Aldi vrea ca pungile sale de unică folosință să fie vândute la prețul de 20 de cenți, deci mai scump. Din sumele adunate este planificată implementarea de proiecte de mediu.

Mai multe magazine au eliminat deja pungile simple din plastic, printre comercianți se numără lanțurile mari precum Rewe, Real sau Lidl. Mulți comercianți s-au angajat deja la un acord care prevede ca pungile de plastic să nu mai fie oferite gratuit. Acest lucru va ajuta Germania să respecte o directivă a UE care prevede reducerea consumului de pungi de plastic până în 2025 până la maxim 40 de pungi pe locuitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aldi-will-die-Plastiktuete-abschaffen-article19952057.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 29