Alegerea lui Trump determină prăbușirea acțiunilor producătorilor de arme

smith-wesson

Cei mai mari producători de arme din SUA pot să răsufle ușurați, pentru că Donald Trump este un prieten sincer al înarmării populației. Dar acțiunile companiilor se prăbușesc. Vina aparține lui Hillary Clinton.

Donald Trump este un prieten fidel al dreptului de a purta arme, dar cei mai mari producători de pistoale și arme din SUA au pierdut masiv pe burse după alegerea republicanului ca președinte al Statelor Unite. Acțiunile companiilor de armament, Smith&Wesson, Sturm, Ruger & Co. au pierdut peste 12 procente din valoare.

Cum se poate așa ceva? Victoria lui Trump din alegeri elimină orice probleme realiste pe care producătorii de armament le-ar putea avea datorită unei legislații mai dure, sunt de părere experții de la casa de analiză Wedbush Equity Research. Iubitorii de arme nu se mai înghesuie acum să își facă provizii, având suficient timp la dispoziție pentru asta. Frica din ultima perioadă față de posibile reglementări mai stricte în cazul victoriei lui Hillary Clinton a fost un adevărat impuls pentru vânzările industriei de armament.

Chiar și sub conducerea lui Barack Obama producătorii au profitat puternic de pe urma fricii de controale mai stricte pentru industria de armament, chiar dacă fostul președinte nu a pus niciodată o presiune reală pe această industrie. Liderul de piață, Smith&Wesson, precum și Ruger a înregistrat un boom al vânzărilor chiar cu ocazia alegerilor. În cele mai recente cifre trimestriale prezentate, producătorii au arătat creșteri de 35-40% în vânzări, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-Wahl-laesst-Waffenaktien-abstuerzen-article19051966.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =