ALERGIA AMBROZIEI

IERI IN ORADEA

Poluarea cromatica a Crisului produsa acum cateva saptamini, a fost declansata de  bidoane de dispersit netoxic. Lichidul a fost deversat, din joaca, de un copil de opt ani, din localitatea Balnaca, ai carui parinti au fost amendati pentru lipsa de supraveghere.

Precipitaţiile abundente din ultima perioadă, precum şi temperaturile ridicate din timpul zilei au favorizat creşterea excesivă a buruienilor. Pe lângă poluanţii atmosferici (fumul, pesticidele, praful, gazele de eşapament) care afectează sănătatea oamenilor cele mai alergene sunt si grăuncioarele de polen.Specii producătoare de polen alergen ca Ambrosia artemisiifolia (iarba pârloagelor), Artemisia vulgaris (pelin) determină apariţia alergiilor respiratorii dar şi a dermatozelor de contact.Oradeni nici noi nu scapam, asa ca uitati-va la imagine si curatati terenul unde vedeti aceasta planta, la firma sau acasa, alergia creeeaza un disconfort destul de mare,nu trebuie sa asteptam politia sa ne amendeze.

Carnavalul florilor va fi si anul acesta, cu acelasi ritual al carelor alegorice ce vor veni din Debrecen,maine 21 aug 2013.Vor stationa in final,in Parcul 1 Decembrie ppana l ora 19.00.Impodobite cu sute de mii de flori carele au fost creeate pe temele; Legenda Lacului Sf. Ana, Dragonii, Angry Birds, 50 de ani rock and roll în Debrețin și Fitness preistoric.

Actiunea caritabila realizata de FC BIHOR, pentru salvarea  unui micut bolnav de cancer a adunat peste 110 mii lei.Tatal copilului, evident multumit de rezultat a afirmat ca banii sunt suficienti pentru continuarea tratamentului.timthumb.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 56