ALERTĂ DIICOT: Membru al unei organizații naționalist-extremiste ungare, reținut pentru că intenționa să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc in timp ce tricolorul romanesc de pe catargul monumentului Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe a fost inlocuit cu steagul secuiesc

Snapshot 2015-12-01 15-30-38

Procurorii DIICOT au reținut marți, pentru 24 de ore, un “membru marcant al extensiei în România” a structurii naționalist-extremiste “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria pentru că intenționa să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localității Târgu Secuiesc din județul Covasna, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, informează un comunicat transmis de DIICOT.

Si aceasta in timp ce vicepremierul Vasile Dancu a declarat marti, la Alba Iulia, ca reprezinta un incident regretabil faptul ca tricolorul romanesc de pe catargul aflat in vecinatatea monumentului Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe a fost inlocuit cu steagul secuiesc de catre persoane ramase inca necunoscute, scrie Agerpres.

Tricolorul romanesc de pe catargul aflat in vecinatatea monumentului Ostasului Roman din Sfantu Gheorghe a disparut luni dimineata la schimbarea echipelor de patrulare, fiind inlocuit cu steagul secuiesc, de catre persoane inca necunoscute, a precizat luni, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, dr. Ioan Popa.

In opinia lui Dancu, acest lucru nu defineste relatia cu minoritatea maghiara, precizand insa ca trebuie militat pentru respectarea simbolurilor nationale pe tot teritoriul Romaniei.

‘Sigur ca exista si in administratia noastra din unele localitati maghiare, cu dominanta maghiara, exista uneori aceasta dorinta de a incita, de a crea momente de conflict, aducand simbolurilor nationale afront, dar cred ca acesta nu este un lucru general. In mod normal, noi trebuie sa militam pentru respectarea simbolurilor nationale pe tot teritoriul Romaniei, indiferent de localitate, dar nu credem ca aceasta defineste relatia noastra cu minoritatea maghiara. Eu cred ca acestea sunt mai degraba incidente regretabile, dar nu sunt, nu reprezinta o situatie care s-a generalizat’, a declarat vicepremierul Vasile Dancu, prezent la festivitatile organizate de Ziua Nationala la Alba Iulia.

Știre în curs de actualizare

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =