ALERTĂ LIVE UPDATE Atacuri la Londra: Șase morți, 48 de persoane spitalizate

UPDATE ORA 08.50 Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu șase morți, a anunțat duminică Serviciul de ambulanță din capitala britanică, citat de AFP, DPA și Reuters.

Un bilanț precedent furnizat de aceeași sursă consemna peste 30 de persoane spitalizate. Serviciile de ambulanță au acordat îngrijiri persoanelor rănite ușor la fața locului.

“Am transportat 48 de pacienți la cinci spitale din Londra și am tratat alte persoane la fața locului pentru răni minore”, a declarat șeful adjunct pentru operațiunile de salvare Peter Rhodes, citat de DPA.

UPDATE ORA 07.43 Reacții în lume după atacurile de la Londra

UPDATE ORA 07.17″Sprijin total” Regatului Unit din partea SUA după atentatele de la Londra (Trump)

UPDATE ORA 06.32 Atacuri la Londra: Șase morți, 30 de răniți, poliția a doborât trei teroriști și reconstituie evenimentele

Cel puțin șase oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunțat că poliția a reușit să doboare trei presupuși teroriști în opt minute de la primul apel, transmite Reuters.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane.

Serviciul londonez de ambulanță a anunțat că a transportat peste 30 de răniți la spitalele din metropolă.

UPDATE ORA 04.22 Atacuri la Londra: Ambasada României este gata să acorde sprijin cetățenilor români

UPDATE ORA 03.26 Atacuri la Londra, mai multe victime: un posibil act de terorism, afirmă premierul Theresa May

Poliția britanică a intervenit cu forțe armate în urma a trei incidente succesive soldate cu victime, sâmbătă noaptea, într-un interval de aproximativ două ore, transmit agențiile de presă Reuters și DPA, care preiau și informații ale televiziunii BBC. În toate cele trei cazuri, poliția a trimis la fața locului efective înarmate.

Premierul Regatului Unit, Theresa May, a afirmat că este vorba de “un posibil act de terorism”. Ea va prezida duminică dimineața o ședință a comisiei naționale de securitate.

Poliția a anunțat ulterior că primele două incidente sunt de natură teroristă, dar cel de-al treilea nu are legătură cu ele. Oficial nu s-a comunicat un bilanț al victimelor, ci doar că există mai mulți morți.

Mai întâi, o furgonetă a intrat în pietonii de pe Podul Londrei, doborând cinci sau șase, potrivit unor martor oculari. Un martor a afirmat că a văzut și victime cu gâtul tăiat.

Autoritatea londoneză de transport a închis stația de cale ferată din apropiere, la cererea poliției.

Ceva mai târziu, în Borough Market, o piață aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. Ulterior, s-a anunțat că sunt căutați trei suspecți, posibil înarmați.

Poliția a fost chemată ulterior și în zona Vauxhall, situată aproximativ în linie dreaptă cu celelalte două puncte. Acest incident nu este însă unul terorist, au precizat forțele de ordine.

Polițiștii au făcut o recomandare pe Twitter celor aflați în apropierea unor atacuri: “FUGIȚI, ASCUNDEȚI-VĂ, ANUNȚAȚI”.

Despre incidente a fost anunțat și președintele american Donald Trump, care a promis că Statele Unite vor oferi britanicilor orice ajutor necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2