ALERTA MERS

 

health-authorities-uk-searching-fellow-passengers-man-infected-mers-who-flew-heathrow

Virusul MERS se extinde in Statele Unite
Autoritatile de sanatate din Marea Britanie a contactat pasagerii care au zburat la Heathrow in același avion cu prima persoana din SUA suspecta a virusului mortal MERS .
Omul este în prezent internat in spital si se afla intr-o stare stabila, a declarat Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA .

Sanatate Publica din Anglia a declarat ca omul a zburat cu British Airways, zborul 262 de la Riyadh, în Arabia Saudită, și a fost transferat la Heathrow pentru a zbura mai departe în Statele Unite, acestea înainte de a fi bolnav.
” Riscul de infecție a altor pasageri ai zborului 262 este extrem de scăzut “, a declarat corpul. “Cu toate acestea, ca o măsură de precauție, sănătate publică Anglia a contactat pasagerii din Marea Britanie, care se aflau in apropierea pasagerului afectat, sa furnizeze informații de sănătate . ”

Boala a apărut pentru prima dată acum doi ani, iar de atunci 400 de oameni au avut boli respiratorii, și peste 100 au murit. MERS provoaca febra si tuse, dar simptomele variaza dramatic, și în timp ce pentru unii aduce moartea, altii au doar simptome minore.
Deși nu la fel de infectuos precum gripa, pojarul sau alte boli, are o rata ridicata a mortalitatii și nu există nici un vaccin cunoscut sau tratament, pentru acest virus.
Arabia Saudită a reprezentat centrul focarului, și toți cei infectati au avut legături cu Orientul Mijlociu, sau conexiuni cu persoane care au călătorit acolo.

MERS este un coronavirus, similar cu SARS, care a provocat panica la nivel mondial în 2003, omorand peste 700 de persoane. Acesta ar putea proveni de la lilieci si camile, unde a fost identificat, dar majoritatea cazurilor sunt transmise de la om la om.
http://www.ibtimes.co.uk/mers-virus-spreads-us-via-uk-flight-1447138

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 25