Alerta nationala, nemtii ne vor banii din Fondurile UE

euro_europa

Tocmai cand stabileam stirea de top pentru acest newsletter, fluxul de informatii ce-mi soseste continuu, mi-a modificat intentia initiala. Si iata ca in loc de a critica CJ BIHOR pentru 900 de milioane de lei vechi dati la doua firme ca sa ne spuna ceva ce stiam oricum si ce e logic pentru strategia judetului Bihor pe 2014-2020, am gasit mai potrivit sa trag un semnal de alarma cu banii pe care nu-i cheltuim din fonduri UE.

Nemtii au idei.

Iata ce zice unul dintre ei, evident nu un oarecare, ci ministrul Muncii din Renania de Nord-Westfalia, Guntram Schneider:”Fondurile UE neutilizate de Romania si Bulgaria ar trebui redirectionate catre Germania si alte tari care se confrunta cu “imigratia saraciei”, precizand ca acesti bani ar trebuii folositi pentru integrare”.

“Trebuie sa folosim oportunitatile oferite de imigratie. Jumatate din imigranti sunt bine calificati. Fara medicii si personalul medical din Europa de Sud-Est multe clinici din Renania de Nord-Westfalia nu ar mai putea functiona”, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Express, Guntram Schneider, ministrul Muncii in acest land.

Intrebat de cealalta jumatate, care alcatuieste asa-numita “imigratie a saraciei”, oficialul german a precizat ca acestia vor continua sa vina, atat timp cat salariul minim in Romania este de 1,04 euro pe ora.

“In Romania salariul minim (pe ora) este de 1,05 euro. Asa ca nu trebuie sa ne miram ca oamenii vor continua sa vina la noi. In 2013 au venit in Renania de Nord-Westfalia in jur de 18.000 de persone. Landul pune la dispozitia localitatilor cu imigranti 10,4 milioane de euro pentru integrarea acestora. Pe de alta parte, si tarile de origine precum Romania si Bulgaria trebuie sa-si integreze mai bine minoritatile. Au la dispozitie fonduri europene in acest sens. Noi propunem ca fondurile pe care cele doua tari  nu le absorb sa fie redirectionate la noi si in alte tari care primesc astfel de imigranti.”

Practic este  vorba de un miliard de euro anual, pe care autoritatile germane i-ar folosi pentru programe de integrare, educatie si pentru integrarea pe piata muncii. Chiar si postul german Deutsche Welle in limba bulgara anunta, ca milioane de euro destinate saracilor din Bulgaria si Romania vor fi redirectionate catre Germania pentru ca aceste state sunt “incapabile sa le utilizeze” si din cauza afluxului de romani si bulgari in Germania.

Am apreciat intotdeauna gandirea inteligenta chiar daca nu-mi cade bine, dar poate ca asa invatam sa fim mai atenti cu BANII GRATIS pe care ii primim si nu suntem capabili sa-i cheltuim.

Poate ne-ar trebui ceva evrei…..vezi zambetul….

regular_smile….Un evreu sarac si singuratec, traind intr-un apartament, in comun cu o mama oarba, in rugaciunile sale zilnice, il tot ruga pe Dumnezeu sa-i imbunatateasca viata. La un moment dat Domnul s-a indurat de el si i-a spus ca ii poate implini o singura dorinta.

Zice evreul:

– Multumesc Doamne! Singura mea dorinta este ca mama mea sa vada cum nevasta-mea agata de gatul fiicei mele un colier de 20.000.000 $ in Mercedesul meu 600, parcat langa bazinul vilei mele superbe din Beverly Hills.

Dumnezeu:

– Of!… Mai am multe chestii de invatat de la evreii astia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 7