Alerta noua, smecheria la romani, o profesie pe care nemtii o distrug din fasa

lenea-la-romani

In prea aparent linistitul nostru judet, Bihor, si nu numai la noi, profesia de somer temporar devine de lunga durata, printr-o serie de tertipuri, smecherii, la care se preteaza, cei care, se spune, ca sunt fara un loc de munca, dar de fapt nu vor sa munceasca. Si atunci somerul se face smecher. E chemat sau trimis sa se angajeze.”Disciplinat” se duce, dar ce credeti ca face, spune pe gura ca nu stie sa scrie, ca nu cumva sa i se ceara sa scrie ca refuza locul de munca oferit de AJOFM, cum imi detaila de curand directorul institutiei, dl Bekesi Csaba. Alta gaselnita e ca merg la interviu in stare de ebrietate ca sa fie refuzati, sau, vara, emit aberatii de genul “pai acu ne dati de lucru, cand e vara si mergem la legume si fructe” samd. Circa 9000 de someri prefera ajutorul de 300-400 de lei , doar sa nu mearga la un loc de munca dublu sau triplu platit.

“Am reusit ca in ultimele doua saptamani, prin eforturile facute si prin reorganizare, abordare diferita, noua si promovata agresiv, sa aducem la “suprafata” un numar mult mai mare de locuri de munca vacante, mai multe cu aproape 50%. Pregatim totodata o noua strategie, si anume, abordarea celor care nu sunt inregistrati la AJOFM si nu doresc sa dobandeasca statutul de somer, dar sunt doritori in a ocupa un loc de munca” spune dl Bekesi Csaba. directorul executiv al AJOFM Bihor.

Daca prin Bihor se incearca gasirea unor solutii, totusi ce e de facut la nivel national, ca cel putin in Oradea, marii investitori nu se plang de presiuni pentru un loc de munca, ci de eforturi pentru a gasi angajati. Intrucat nu trebuie sa inventam noi apa rece ( acum vara -:)), dar hai sa vedem ce fac si altii.

Nemtii au rezolvat-o, in special pentru cei care sar calul si vor sa abuzeze de beneficiile sociale ale ajutorului de somaj.

Foarte simplu, nu-ti gasesti loc de munca in sase luni, gata cu ajutorul, si daca esti strain, te trimite si acasa.

Dupa zambet gasiti detalii ale unei noi legi pe care o pregatesc nemtii pentru “somerii profesionisti”.

——————————————————————————————————————————————-

regular_smile…suparare mare la doi serpi someri,….

Discuţie între doi şerpi, someri dealtfel,:

– Îţi dai seama? Vipera aia mi-a dat papucii…

– Stai liniştit…iti zic eu siguuuur, se va întoarce la tine târâş!

——————————————————————————————————————————————

Tara-in-care-tinerii-nu-au-loc-de-munca-pentru-ca-sunt-prea-lenesi

In luna acesta guvernul german va dezbate un pachet legislativ ce are ca scop inasprirea masurilor la adresa cetatenilor UE care comit “abuzuri” la sistemul de beneficii sociale. Pachetul legislativ, care ar putea fi dezbatut pe 27 august, prevede “mai multe modificari in ceea ce priveste libera circulatie pentru cetatenii UE”.

“Cine vine in Germania fara a avea asigurat un loc de munca trebuie sa-si gaseasca un loc de munca in decurs de sase luni. Cine nu-si gaseste un loc de munca in acest interval, trebuie sa plece”, zice Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Coform surselor guvernamentale, citate de publicatia germana, autoritatile de la Berlin ar putea introduce o restrictie de calatorie de pana la cinci ani pentru cetatenii Uniunii Europene care comit abuzuri sau fraude.

Totodata, va fi imbunatatita legislatia in vederea intensificarii luptei impotriva muncii la negru. Astfel, alocatia pentru copii va fi acordata doar dupa prezentarea numarului de identificare fiscala, pentru a restrange cazurile din prezent, cand imigrantii obtin alocatie pentru copii, desi acestia din urma traiesc in afara Germaniei. In plus, exista suspiciunea ca unele familii incaseaza o alocatie dubla sau primesc bani pentru “copii inexistenti”.
Pe langa noi reglementari in vederea stoparii abuzurilor la beneficiile sociale, Guvernul german pregateste ajutoare suplimentare pentru localitatile care se confrunta cu un numar mare de imigranti. Pe termen scurt, aceste localitati vor primi 25 de milioane de euro.

In 2013, traiau in Germania 3,1 milioane de cetateni din UE, cu 10,6% mai mult decat in 2012. Numarul imigrantilor din Romania si Bulgaria a ajuns la 414.000, in crestere cu 27,9%.
Noile masuri sunt propuse de comisia infiintata in ianuarie de cancelarul Angela Merkel pentru a analiza posibilitatea introducerii unor garantii legale pentru limitarea “turismului pentru beneficii sociale”.
La 20 mai, Avocatul general al Curtii Europene de Justitie a UE a dat dreptate Berlinului, afirmand ca aceasta poate refuza sa plateasca ajutoare sociale unor cetateni apartinand altor tari europene, care nu au demonstrat o legatura veritabila cu Germania sau dorinta de integrare, relateaza Wall Street Journal.
Opinia a fost exprimata dupa ce un tribunal german a cerut avizul CJUE daca sa refuze sau nu alocatiile de somaj pentru romanca Elisabeta Dano si fiul ei, care locuiesc in orasul Leipzig din estul Germaniei de cativa ani. Tribunalul a declarat ca Dano nu a depus niciodata vreun efort pentru a-si gasi un loc de munca in Germania sau Romania.
UE le permite cetatenilor sai sa lucreze in toate cele 28 de state membre, desi cere ca persoanele care fac acest lucru sa fie capabile sa se intretina. Totusi, Tribunalul social din Leipzig nu era sigur daca aceasta prevedere le permite autoritatilor germane sa refuze plata unor ajutoare de baza, care sunt menite sa acopere nevoile fundamentale cum ar fi cheltuielile pentru locuinta si incalzire. Dar avocatul general al CJUE, Melchior Wathelet, a declarat ca o astfel de excludere este in conformitate cu legile UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 53