Alerta soferi! Daca partenera de viata nu-i si nevasta, ati incurcat-o, 5.000 lei amenda

1387467475_autostopist

Ca soferii daca transportam autostopisti, care nu au cum sa ni se demonstreze ca sunt sau nu, am putea primi amenda de pana la 5.000 de lei, conform unui proiect de ordonanta postat ieri in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor, si pe care il gasiti in detaliu aici.

Probabil pentru ca dl.Dragnea are probleme cu firma sa de transporturi, comenta cineva care il cunoaste.Va dati seama ce probleme pot avea cei care traiesc in concubinaj, legal de altfel, dar nu au cum sa dovedeasca faptul ca doamna din dreapta ii partenerade viata si viitoarea nevasta?, trebuie sa umbli mereu cu 5000 de lei la tine si apoi sa umplem salile tribunalelor cu contestatari.

Prin promovarea acestui act normativ se urmareste crearea cadrului legal care sa asigure posibilitatea sanctionarii persoanelor fizice sau juridice care efectueaza activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fara respectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003. 

Adoptarea acestei ordonante de reprezinta o masura in sensul eliminarii practicilor ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fiind o masura directa pentru: eliminarea efectelor negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate; eliminarea efectelor create asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier neautorizate desfasurate de catre persoane fixice sau juridice; eliminarea riscurilor ce privesc siguranta circulatiei rutiere ca urmare a efectuarii unor activitati de transport rutier de persoane neautorizate;eliminarea concurentei neloiale pe piata transportului rutier de persoane efectuat prin utilizarea neautorizata a autoturismelor.

Prin posibilitatea sanctionarii acestor practici ilicite, se asigura implicit o garantie asupra serviciilor de transport autorizate oferite publicului calator conform prevederilor Legii nr. 38/2003.“, se spune in cadrul instrumentului de motivare al Proiectului de Ordonanta pentru completarea Legii nr. 38 dom 2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Evident ca ne putem exprima opinia, caci proiectul se bate cap in cap cu prevederea constitutionala a inviolabilitatii proprietatii. Prevedere legislative e abuziva, incalca drepturile omului. Va lasa loc de interpretare pentru cei care o vor aplica. Daca omul (politistul) va fi suparat din nu se stie ce motiv, va aplica aceasta masura cum va dori. Pana apuci tu sa-ti faci dreptate in justitie oamenii vor da amenzi pe banda. Cred ca va trebui sa se initieze la Ministerul Justitiei o modificare a organigramei sa incadreze un numar mare de personal care sa rezolve toate aceste litigii ca sa degreveze salile de judecata. Ce poti sa mai spui decat sa intonam imnul de stat…..Desteapta-te romane si sa cantam cantecul….Noi suntem romani….!!! Cu mintea prostului sa nu te pui..ca e odihnita“..spune unul din cetatenii cu care am stat de vorba pe aceasta tema.

Sau altcineva spune: “Până unde pot ajunge nenorociții ăștia de guvernanți ?? În țările vestice este încurajat autostopul, din motive logice, decat să meargă cinci mașini cu o singură persoană când poate merge o mașină cu cinci persoane, rațiuni și economice și financiare. Doar la noi mergem unu singur în mașină. Asta e România”.

Cand vorbim de autostopisti vorbim de transport din placere , pentru a ajuta; când vorbim de transport in regim de taxi fara acte vorbim de o fapta ilicita. nici o tara din lume nu amendeaza transportul autostopistilor. sunt site-uri unde oamenii discuta despre cum se pot organiza pentru a face calatorii in vederea economisirii de bani si carburant… doar la noi se joaca politicienii cu anumite cuvinte si fac o lege. firmele de maxi-taxi care transporta 30 de calatori pe 15 locuri si taie doar 10 bilete nu sunt vazuti …..dumneavoastra ce ziceti?

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile….doua foste soferite,care au dus si autostopisti la greu, ajunse la varste respectabile, adica babe in toata regula, se  plimbau prin cimitir.   Una intreaba:  – Tu cati ani ai?  – 97, raspunde a doua.   – . . . si. . . mai pleci acasa?….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 6