Algele vor putea să alimenteze pe viitor aeronave

09f4d6762af1c000888f9fdbee762e03

Mașini electrice care nu poluează deloc există deja de multă vreme. Acest trend s-ar putea introduce și în cazul aeronavelor comerciale. Cercetătorii lucrează la o specie de alge, care ar putea pe viitor să înlocuiască kerosenul.

Când Thomas Brück aprinde complet lumina, algele sale primesc un șoc. Asta vrea să evite profesorul de biocataliză industrială de la Universitatea Tehnică din München și programează precis un LED high-tech. Algele prosperă astfel. Apa verde se recirculă mereu și ciclul se repetă.

Timp de trei sau patru săptămâni algele prosperă. După aceea se creează din acestea substanța de bază pentru kerosen. Algele cresc de 10 ori mai rapid decât plantele de sol și produc de 30 de ori mai multe grăsimi decât spre exemplu rapița, nu au nevoie de apă dulce și nu emit cantități semnificative de dioxid de carbon, spune Brück, prezentând avantajele. Până acum algele nu au fost considerate sursă de combustibil pentru aeronave iar acestea nu pot fi încă produse în cantități suficiente și în condiții rentabile.

Mai multe proiecte de cercetare există peste tot în lume, printre altele în localitatea Jülich din Nordrhein-Westfallen. Brück și echipa sa vor să afle ce fel de alge cresc cel mai bine și unde, simulând în consecință diferite zone climatice, de la semi-deșert la regiuni subtropicale, în două sere din Ottobrunn bei München.

Tehnica algelor include, printre altele un fel de super-seră, care include o folie în geamurile de sticlă, astfel încât razele UV să pătrundă prin acestea. Prin echipamentele cu LED-uri oamenii de știință compensează lipsa de intensitate a luminii naturale, pentru a corespunde unei doze de radiații corespunzătoare regiunii Almería din sudul Spaniei. Umezeala din aer este fixată de asemenea în mod corespunzător.

http://www.n-tv.de/wissen/Algen-koennten-kuenftig-Flugzeuge-antreiben-article17783121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 8