Alianța are planuri pentru baterii solide înainte de 2025

Alliance plans solid-state battery EV in 2025

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi lucrează în prezent la dezvoltarea de tehnologii pentru baterii în stare solidă, cu speranța de a le aduce pe piață în vehiculele lor plug-in până în anul 2025.

Potrivit rapoartelor de la Financial Times, gigantul vehiculelor electrice dezvoltă noua generație de tehnologii pentru baterii, care va determina creșterea substanțială a autonomiilor înregistrate de vehiculele electrice și reducerea timpilor de încărcare comparativ cu actualele pachete de baterii pe bază de litiu-ion.

Alte beneficii includ o durată de viață mai mare și potențialul reducerii costurilor de producție, dar există o serie de probleme în prezent, inclusiv tipurile de material folosite și testarea pe scară largă. Cu toate acestea, industria crede în general că bateriile cu bază solidă pot furniza un pas înainte din punct de vedere tehnologic, ceva care devine tot mai dificil în cazul bateriilor cu litiu-ion datorită dezvoltării sale intensive.

Echipe formate de BMW și Toyota lucrează de asemenea la baterii cu bază solidă care să le alimenteze vehiculele electrice, iar fiecare dintre branduri are planuri de lansare undeva la mijlocul deceniului 2020.

Gilles Normand, directorul Renault pentru vehicule electrice, a declarat pentru Financial Times că această tehnologie promite avantaje majore față de actualele baterii cu litiu-ion, în termeni de costuri, densitate și stabilitate termică. Există multe provocări, dar se înregistrează și progrese remarcabile, obiectivul fiind de a le lansa pe piață înainte de 2030, chiar în 2025 dacă va fi posibil.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi este liderul mondial în domeniul automotive în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice, iar alăturarea Mitsubishi anul trecut a presupus eforturi comune proaspete în dezvoltarea de modele plug-in.

https://www.nextgreencar.com/news/8324/alliance-plans-solidstate-battery-ev-in-2025/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =