Alibaba crește neîncetat

RTR4RUQN-1-

Alibaba crește neîncetat

Platforma chineză de comerț online Alibaba sparge din nou toate recordurile. Concernul, deja, cel mai mare din clasa sa și originar din cea mai populată țară din lume, își crește vânzările cu aproape jumătate. Dar cu toate acestea în interior lucrurile nu stau chiar atât de bine.

Operatorul celei mai mari platforme chineze de tranzacționare și-a crescut cifra sa de afaceri în ultimul trimestru cu aproape jumătate. Veniturile au crescut cu 45% la 17,4 miliarde de yuani (2,46 miliarde de euro) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Profitul cu toate acestea a scăzut până la sfârșitul lunii martie la jumătate la o sumă finală de 5,66 miliarde de yuani. Motivul pentru acest lucru sunt înainte de toate acțiunile distribuite angajaților, spune Alibaba. Compania a realizat pe data de 19 septembrie anul trecut cea mai mare listare la bursă din lume și a aduna pe bursa de la New York 25 de miliarde de dolari.

În continuare Alibaba înregistrează cea mai rapidă creștere pe smartphone și tablete. Numărul utilizatorilor care accesează platforma și ofertele Alibaba de pe dispozitive mobile a crescut cu 77% comparativ cu anul precedent, la un număr total de 289 de milioane și cu aproape o zecime în decurs de trei luni. Vânzările mobile au crescut de patru ori față de anul precedent, înregistrând 5,2 miliarde de yuani.

Cele mai importante locații comerciale ale concernului sunt Taobao și Tmall. Taobao este un tip de magazin gigant de pe internet pentru mici furnizori. Tmall oferă clienților corporativi o platformă. Alibaba a avut ultima dată 350 de milioane de cumpărători activi, cu cinci procente mai mulți ca în urmă cu trei luni. Aplicația de la Taobao este cea mai utilizată aplicație E-Commerce din China. Alibaba realizează încă peste trei sferturi din afacerile sale în țara natală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alibaba-waechst-ungebremst-article15060786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 64