Alibaba de talia Amazon

2-format530

Alibaba de talia Amazon
Retailerul online din China, Alibaba, vrea să atragă peste 21 de miliarde de dolari în IPO-ul său. Dacă acest lucru se petrece, va deveni cel mai mare IPO din istorie. Valoarea companiei ar ajunge atunci la 163 de miliarde de dolari.

În SUA, un IPO monumental este pe cale să se petreacă. Retailerul online din China, Alibaba, vrea să adune peste 21 de miliarde de dolari. Acest lucru ar estima valoarea întregii companii la aproximativ 163 de miliarde de euro. Alibaba este considerat un mare concurent Amazon, compania se ocupă cu 80% din toate achizițiile online din China.

Gigantul chinez al comerțului online, Alibaba, și-a planificat cel mai mare IPO din istorie. Compania intenționează să colecteze inițial până la 21,1 miliarde de dolari (16,3 miliarde de euro) din partea acționarilor, cu drepturi suplimentare acordate de băncile de investiții ar putea ajunge chiar la 24,3 miliarde. Acest lucru reiese din mesajul de vineri din prospectul bursier emis de autoritatea de supraveghere SEC.

Cel mai mare IPO din Stateke Unite l-a obținut compania de carduri de credit Visa în anul 2008, producătorul auto general Motors în 2010 și Facebook în 2012, atunci când gigantul social media a vândut acțiuni în valoare de 16 miliarde de dolari.

Iar Alibaba dorește să emită aproximativ 320 de milioane de acțiuni în gama de preț 60-66 de dolari. La prețul de la capătul superior al intervalului apare o capitalizare totală de aproximativ 163 de miliarde de dolari, aproximativ egală cu cea a rivalului Amazon. Prin comparație, Amazon valorează în prezent 160 de miliarde de dolari. Capitalizarea de piață a Alibaba dezmăgește unii experți care au estimat că este posibil să ajungă chiar la 200 de miliarde de dolari. Cea mai valoroasă companie din lume este în prezent Apple cu 592 miliarde de dolari.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/chinesischer-online-haendler-alibaba-vor-groesstem-boersengang-aller-zeiten-1.2118741

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =