ALIBABA IN SUA

  • imagesAlibaba încearcă la New York

Frank Sinatra spune într-un cântec al său, referindu-se la orașul New York “Dacă pot să reușesc acolo, atunci pot reuși oriunde”. Iar această replică este urmată de cel mai mare retailer online chinez, site-ul Alibaba. Dar în loc de Hongkong, aceștia doresc să se listeze pe bursa de la New York.

 

Este oficial. După zile de speculații cu privire la platforma de tranzacționare online din China , Alibaba, a anunțat o ofertă publică inițială în SUA. Într-o declarație a companiei, s-a spus că pregătirile sunt deja în toi. Iar listarea acțiunilor pe piața de la New York va face compania mai recunoscută la nivel internațional, consideră persoane din conducerea acesteia. De asemenea, compania ar putea continua cu obiectivele sale de capital pe termen lung, citând agenția oficială de știri Xinhua.

 

Conform rapoartelor mass-media, un IPO în SUA ar putea avea loc cel mai probabil în luna aprilie și poate aduce, conform prognozelor, 15 miliarde de euro. Iar acest IPO ar fi aproape la fel de mare cu cel al Facebook din anul 2012. Prin urmare, IPO-ul Alibaba ar putea reprezenta unul dintre cele mai mari debuturi ale industriei. Alibaba ar putea fi evaluat în cazul unei lovituri cu până la 70 de miliarde de dolari.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alibaba-versuchts-in-New-York

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 2