Alibaba vrea să se extindă la nivel mondial

alibaba-group-logo

Alibaba vrea să se extindă la nivel mondial

Compania Alibaba Group din China va investi masiv în asocierile existente și în cele noi din străinătate, făcând din acestea din urmă o prioritate, a anunţat joi directorul companiei Daniel Zhang. Alibaba, care se ocupă mai mult de comerţ online, decât Amazon.com si eBay, va continua să investească masiv în noi operațiuni în străinătate și cele existente, a mai spus Zhang.

Aceste operațiuni includ AliExpress, o platformă care permite consumatorilor străini să cumpere bunuri din China, și Tmall Global, o piață a bunurilor din străinătate care pot fi vândute on-line în China.

Cea mai mare parte a veniturilor Alibaba provin de pe piața internă on-line, însă compania a investit într-o serie de sectoare în străinătate. La începutul săptămânii, a anuntat ca va crea o bază de cloud computing în Dubai, şi stimulat participația în e-retailerul american Zulily.

În cele trei luni incheiate la 31 martie veniturile Alibaba din China au crescut cu 39% la 2,2 miliarde de dolari. Veniturile din comerțul internațional au crescut cu 27% la 264 milioane de dolari și au reprezentat doar 9% din veniturile totale, în comparație cu 11% în aceeași perioadă a anului trecut.

http://www.ibtimes.co.uk/alibaba-ceo-zhang-firm-invest-heavily-abroad-global-expansion-1501324

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 80