Allianz returnează acționarilor miliarde de euro

Directorul executiv de la Allianz, Oliver Bäte, s-a angajat să preia un alt asigurator. Banii au fost deja rambursați. Dar un regulament intern determină transferul acestor bani către acționari.

Visul pentru marea preluare pare să se fi implinit pentru Allianz. Cel mai mare asigurator din Europa returnează acționarilor săi miliarde de euro. Concernul vrea să răscumpere de pe piață acțiuni cu o valoare de până la trei miliarde de euro și să majoreze în afară de asta și dividendele. Declanșator a fost anunțul lui Oliver Bäte care a aprins speranțe privind înghițirea unui alt asigurator. Programul pentru această decizie a fost setat chiar de Allianz și a fost desființat din nou joi seara. Directorul executiv Bäte a prezentat vineri la Munchen bilanțul anual pentru 2016.

Allianz a promis că va răscumpăra acțiuni în cazul în care până la finalul lui 2016 nu va găsi nici un obiectiv potrivit de preluat. Ca și dată probabilă este fixată cea de prezentare a bilanțului, care a fost prevăzută pentru vineri. Allianz investește în fiecare an un sfert din excedentul său în bugetul de preluări. După circa trei ani boardul de directori ar trebui să analizeze dacă banii mai sunt necesari în acest sens, sau dacă pot fi returnați acționarilor. Regula ce a fost introdusă de predecesorul lui Bäte, Michael Diekmann, în anul 2014, intră acum în vigoare pentru prima dată.

Conducerea actuală a concernului nu mai vrea să își impună un asemenea calendar. Rambursarea capitalului propriu către acționari nu va mai fi legată neapărat de bugetul nefolosit pentru extindere sau de perioada maximă de trei ani. Pe viitor capitalul suplimentar va fi transferat către acționari într-o manieră flexibilă, în locul unei abordări rigide, a declarat concernul după o decizie a consiliului de administrație și a celui de supraveghere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Allianz-gibt-Milliarden-an-Aktionaere-zurueck-article19706267.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 72