Allianz va deveni digital

die-allianz-will-google-zuvorkommen

Allianz va deveni digital
Compania de asigurări a prezentat o asigurare auto digitală, care poate fi completată online. Anterior echipa de vânzări tradițional puternică a reușit să păstreze departe concurenții online nedoriți.

Comparațiile de prețuri privind asigurările pe Internet sunt frecvente astăzi. Cu doar câteva clickuri consumatorul oferă o imagine de ansamblu a pieței. Chiar și închierea unei polițe de asigurare este posibilă din fața calculatorului, fără ca in prealabil, clientul să trebuiască să viziteze personal un broker de asigurări.

Allianz Germania a răspuns la această tendință și a prezentat marți pentru prima dată o asigurare auto digitală, care poate fi completată online. Motivul pentru introduicerea poliței pe internet este faptul că astăzi doar aproximativ 50% din asigurările auto vor fi închieate direct de către reprezentant. Aproximativ 10 procente dintre clienți folosesc exclusiv închierile online, restul oscilează între oferte online și offline și doar ocazional cer consultanța unui reprezentant.

Un alt motiv este faptul că, competiția se dă astăzi online. Nu este exclus ca pe termen lung spre exemplu un gigant al internetului precum Google să își facă intrarea pe piața asigurărilor online.

http://www.faz.net/frankfurter-allgemeine-zeitung/versicherungen-die-allianz-wird-digital-13169595.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1