ALOCATIA, “VAI SI’AMAR”

 alocatie copil-31268ALOCATIA, “VAI SI’AMAR”

Cristian Bodea, senatorul PNL Bihor, impreuna cu alti 31 de senatori liberali, printre care si Crin Antonescu, cer Guvernului Romaniei, majorarea alocatiei de stat pentru copii, de la 42 de lei cat este la ora actuala, la 200 lei lunar.

Senatorul isi sustine propunerea printr-o gama larga de argumente; in primul rand, decizia de a micsora alocatia dupa ce copilul implineste 2 ani, i se pare una discriminatorie: „ Dar poate că legislatorul s-a gândit că un copil de 2 ani poate să meargă la muncă şi să îşi câştige banii de trai singur”, declara acesta. Nu se pune problema ca tocmai dupa ce creste, un copil are mult mai multe necesitati, iar suma de 42 de lei  nu ajuta mai deloc parintii sa satisfaca macar putin din nevoile copiilor, mai declara acesta.

Deasemenea, pentru a-si intari cererea, face unele comparatii referitoare exclusiv la Romania, astfel  suma alocată, pe lună, unui deţinut este de peste 2.500 lei, cea pentru un refugiat de 540 lei, iar întreținerea unui câine maidanez costă 300 lei, iar pentru copii numai  200 de lei pe lună: “Este adevărat, deţinuţii pot da statul român în judecată şi îşi pot cere drepturile. Asociaţiile pentru protecţia animalelor, la fel. Părinţii români, însă, n-au ajuns până la CEDO pentru dreptul de a-şi creşte decent copiii în România”, sustine acesta.

Un alt motiv il reprezinta faptul ca din 2009 pana in prezent, alocatia nu a mai fost actualizata: “ Actualizam anual pensii si salarii, dar tratam copii ca pe un cetatean de mana a doua.” mai spune  senatorul.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile………..nestiind ce-l asteapta daca se insoara si cum va fi cu alocatia de copil….

Se insoara Ion cu Maria. A doua zi Ion la carciuma vorbea cu Vasile:

– A fost ma Maria fata mare?

– Exagerat de mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =