Alphabet dezamăgește în ciuda creșterii profitului

67622033

Google este nava amiral a concernului Alphabet. Motorul de căutare a reușit ca numai anul trecut să își sporească vânzările cu 17%, pentru un total de 20 de miliarde de dolari.

Concernul-mamă al Google, Alphabet, și-a sporit anul trecut în mod semnificativ vânzările dar și profitul, însă în ciuda cifrelor extrem de favorabile, acționarii sunt dezamăgiți. Pentru că în mod contrar, pierderile înregistrate de alte ramuri ale concernului au crescut în decurs de un an de la 633 la 802 milioane de dolari. Directorul financiar Ruth Porath a subliniat faptul că pe viitor cheltuielile vor fi administrate cu o mai mare atenție.

În primul trimestru excedentul Alphabet a crescut în comparație anuală de la 3,5 miliarde la 4,2 miliarde de dolari, după cum au anunțat joi reprezentanții companiei. Vânzările au crescut cu 17% la 20,26 miliarde de dolari, mulțumită veniturilor consistente din publicitate înregistrate de Google. Prognozele analiștilor privind rezultatul au fost ratate. Pe piață cifrele nu au fost primite cu bucurie, acțiunile au pierdut în comerțul post-bursier circa șase procente din valoare.

Google rămâne mina de aur a concernului, iar rezultatul afacerilor online a crescut cu peste o cincime până la 6,3 miliarde de dolari. Google aduce de asemenea aproape întreaga cifră de afaceri a Alphabet, celelalte ramuri ale concernului au vândut de abia 166 milioane de dolari, aproape dublu față de 80 de milioane de dolari anul trecut. În afară de Google, de concernul Alphabet mai aparțin specialiștii de rețelistică pentru case, Nest, laboratorul de cercetări Google X și alte afaceri cu tehnologii de firbă optică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alphabet-enttaeuscht-trotz-Gewinnsteigerung-article17529391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 78