Alphabet este cel mai valoros concern din lume

RTX22G08

Sărbătoare la vârful celei mai valoroase companii din lume: Apple are de suferit de pe urma vânzărilor slabe de iPhone. Concernul mamă al Google, Alphabet, este situată foarte sus în clasamentul celor mai valoroase companii din lume, cu o valoare de piață estimată la jumătate de bilion de dolari. Dar distanța nu este mare.

Cifrele slabe ale vânzărilor telefoanelor iPhone a provocat scăderea cursului acțiunilor Apple la minimul ultimilor doi ani de zile. La închiderea comercializării de joi cursul a înregistrat pe Wall Street de la New York un minus de 2,35%, pentru un preț total de 90,34 de dolari (79,20 euro). Pe bursă Apple a valorat 494,8 miliarde de dolari ca și capitalizare totală, mai puțin decât concernul Alphabet, concernul mamă al Google, care urcă pe prima poziție în topul mondial al celor mai valoroase companii.

Alphabet a valorat joi la închiderea tranzacționării 499,9 miliarde de dolari. Cursul acțiunilor Apple au fost puse sub presiune anterior datorită unui raport al agenției de știri Nikkei, după ce furnizorul TSMC din Taiwan și-a redus perspectivele puternic pentru a doua jumătate a anului. Cu toate acestea, rămâne neclar dacă motivul este cererea slabă pentru iPhone-uri sau pentru că Apple s-a decis să lucreze în continuare cu alți furnizori de cipuri.

Cursul acțiunilor Apple a atins vara trecută cea mai mare valoare cu 132,54 de dolari. Cursul a scăzut deosebit de mult de la sfârșitul lunii aprilie. Compania a trebuit să anunțe în luna aprilie pentru prima dată în 13 ani cifre în scădere ale vânzărilor față de perioada precedentă. Acest lucru s-a datorat în special cererii slabe pentru iPhone. Acționarii se întreabă acum dacă compania va mai putea să ducă pe piață produse care să impresioneze pe toată lumea și să fie la fel de cerute ca în trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alphabet-ist-wertvollster-Konzern-der-Welt-article17688801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =