alstom plan c

3i7u5555

Planul C pentru Alstom
În bătălia pentru preluarea companiei Alstom, guvernul francez se joacă acum cu o alternativă pur națională. Dacă nici compania americană GE, dar nici compania germană Siemens nu intră în joc, va trebui încropit un plan C. Ar însemna acest lucru intervenția guvernului?

Guvernul de la Paris mai scoate un as din mânecă pentru grupul industrial francez Alstom. Ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, susține că nu ar trebui încheiat un acord nici cu partea germană, nici cu cea americană, ci din contră, se poate alege o soluție pur franceză.

Politicianul socialist a declarat că s-a început examinarea planului C. Planul A a fost GE, Siemens este planul B, iar planul C urmează a fi o soluție autohtonă. Acesta își imaginează salvarea grupului prin contribuții adunate de la companii private, dar și de stat.

Conform unor cercuri sindicale, Montebourg a declarat la o întâlnire cu reprezentanții angajaților Alstom că ofertele provenind de la GE și Siemens sunt inacceptabile. Cel mai recent acesta a fost în stare să se folosească de decrete pentru a opri preluarea de către străini a unor unități din sectoare de importanță strategică pentru economie. Guvernul este deja cunoscut al cazului Alstom, fiind cel care a mai salvat compania de la înec acum 10 ani, când a acordat ajutor de stat pentru a spori influența în cadrul companiei.

Oferta GE s-a lovit de o rezistență din partea guvernului de la Paris, ce se temea de pierderi masive de locuri de muncă. Prin urmare, a mai cerut o contra-ofertă din partea Siemens. GE a oferit în jur de 12,4 miliarde de euro pentru divizia de energie a rivalilor francezi. GE este însă gata pentru o reînnoire a ofertei sale. Termenul limită va fi extins până la sfârșitul lunii iunie, în scopul de a facilita discuțiile cu guvernul de la Paris.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Paris-schlaegt-franzoesische-Loesung-vor-article12884416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 59