Alta Motors este Tesla motocicletelor

Constructorul de motociclete electrice cu sediul în California, Alta Motors, construiește câteva din cele mai rapide și mai complexe motociclete electrice din lume, echipate pentru mediul competițional. Fondată în 2008 de către Marc Fenigstein, Derek Dorresteyn și Jeff Sand, Alta Motors este pur și simplu Tesla din domeniul motocicletelor. Compania susține că la urma urmei, nu există alt pachet de baterii în lume care să fie atât de dens, de compact și de ușor, fiind perfect pentru linia de motociclete complet electrice ale companiei, inclusiv Enduro (EX), Motocross (MX) și Supermoto (SM).

Alta Motors dezvoltă și perfectează sistemel sale de propulsie de câțiva ani, rezultatele eforturilor lor fiind un pachet de baterii cu cea mai mare densitate de celule văzută vreodată în industria automotive, spune compania. Alta folosește 18650 de celule de baterie pe bază de litiu-on, același factor de formă folosit de Tesla în Model S și X. Dar în discuția cu Marc, CEO-ul Alta Motors, el ne spune că Tesla este una dintre puținele companii care acordă o atenție specială managementului termic al pachetelor, care este crucial pentru a asigura logevitatea și siguranța lor.

Acesta a mai adăugat că el crede că motocicletele electrice sunt cele mai distractive care au existat vreodată. Fiind electrice, nu au nevoie decât de foarte puțină întreâinere, deci ai parte de toate beneficiile unui vehicul Supermoto, spre exemplu.

Alta a adunat de la investitori 27 de milioane de dolari în acest an pentru a-i ajuta să dezvolte următoarea lor platformă, o motocicletă de stradă, dar și în dezvoltarea procesului de producție pentru a beneficia de o capacitate mai mare. Compania poate produce la capacitatea actuală o medie de 20 de motociclete pe săptămână, dar urmărește să majoreze semnificativ această cifră pe măsură ce rețeaua lor de vânzări se dezvoltă concomitent.

Alta Motors is the Tesla of motorcycles: Race-ready acceleration with energy dense battery packs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 87